Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal 2019

Anemone Horse Trucks Bokaal 

Achterhoek Anemone Horse Trucks finales dit jaar op Jumping de Achterhoek

Het is bijna tijd voor de jaarlijkse ponycompetitie om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal. Nieuw dit jaar is dat de finale verreden wordt tijdens Jumping de Achterhoek op woensdagavond 27 november vanaf 17.30 uur. Een unieke kans voor ponyruiters in de klasse L tot en met ZZ om te rijden in een prachtige internationale ambiance.

UPDATE 26-11: BEKIJK HIER DE DEFINITIEVE STARLIJST VAN DE FINALES

“De ontwikkeling die deze ponycompetitie de afgelopen vijf jaren doormaakt, mag best indrukwekkend genoemd worden. De eerste finales werden op het hoofdterrein verreden van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld, de afgelopen jaren wonnen de topdrie finalisten naast prijzengelden en ereprijzen een clinic van een topruiter en nu dit… Finales tijdens Jumping de Achterhoek op Paardensportcentrum Lichtenvoorde, waar elke ponyruiter in de klasse L tot en met ZZ kans op kan maken. Ik ben enorm blij dat Bert van Kooten van Anemone Horse Trucks de ponycompetitie weer ondersteunt en Jumping de Achterhoek deze faciliteert. Dit komt de ponysport echt ten goede”, vertelt Wendy Scholten, oprichtster van de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal.

Wint een ponyruiter één van de selectiewedstrijden, dan mag hij of zij rekenen op een finaleticket met de betreffende pony. Dat geldt ook voor de nummers twee in de klasse L (D/E pony’s) en klasse M (C/D/E-pony’s). Er zijn twee finales: Om de kleine bokaal (klasse L) en de grote bokaal (klasse M t/m ZZ in handicap) en net als vorig jaar zijn er weer een prijzenpot en mooie dekens en dekjes van Anemone Horse Trucks te winnen.


De selectiedata van de Achterhoek Anemone Horse Trucks competitie 2019 zijn als volgt:

Zondag 15 september - Vragender

Zaterdag 28 september - Brummen

Zondag 6 oktober - Vragender

Zaterdag 26 oktober - Denekamp

Zaterdag 16 november - Laag-Soeren

Klik hier voor de Anemone Bokaal spelregels, en hier voor het inschrijfformulier.


Ook nieuw dit jaar is dat ruiters, dus ook de deelnemers aan de selectiewedstrijden, mogen deelnemen aan een ruiterfitclinic. Deze clinic door One Switch wordt tijdens de finaleavond gehouden op het VIP-terras. De trainingen van One Switch zijn gericht op het verbeteren van de algemene fitheid en ruiterspecifieke vaardigheden, zoals balans, coördinatie, corestabiliteit en symmetrie. Ook wordt er tijdens de clinic ingegaan op mentaliteit en sportinstelling en ontvangen de deelnemers voedingsadvies. Meer weten over One Switch? Bekijk de website.

Meld je hier aan voor de One Switch ruiterfitclinic