Blom Hengstencompetitie

Blom Hengstencompetitie

Springhengsten gaan strijd aan in hengstencompetitie

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, welke hengst is het beste van het land? Paardensport en fokkerij gaan hand in hand samen. Zonder fokkerij, geen sport. De organisatie van Jumping de Achterhoek is vereerd dat het KWPN (Koninklijk Warmbloedpaarden Stamboek Nederland) de Blom Hengstencompetitie naar Vragender verhuist. Op maandagavond 25 november 2019 vanaf 17.00 uur verschijnen de beste jonge springhengsten van Nederland in de sfeervolle piste.

De hengstencompetitie is sinds jaar en dag een belangrijk meetpunt in de fokkerij. Springhengsten die goedgekeurd zijn voor de fokkerij nemen het op tegen leeftijdsgenoten. De hengsten met de KWPN-goedkeuring zijn zelfs verplicht om deel te nemen aan de hengstencompetitie op vier-, vijf- en zesjarige leeftijd in de klasse L, M en Z.

Het laat zich raden dat de hengstencompetitie veel fokkers, ruiters en andere paardenliefhebbers aantrekt. Op de tribunes ontstaan telkens weer gepassioneerde discussies welke hengst de beste is. Wie daarvan zal volgend jaar de meeste merries aangeboden krijgen?

De toegangsprijs is 10 euro.

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJSTEN 2019