Businessmeeting: Topsport is ondernemen, ondernemen is topsport

Jeugd massaal naar Jumping de Achterhoek
November 9, 2016
European Pony Grand Slam via Opglabbeek naar Vragender
November 18, 2016
Jeugd massaal naar Jumping de Achterhoek
November 9, 2016
European Pony Grand Slam via Opglabbeek naar Vragender
November 18, 2016
Toon alles

Businessmeeting: Topsport is ondernemen, ondernemen is topsport

Voor het derde jaar op rij organiseert Jumping de Achterhoek in samenwerking met de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek de businessmeeting Meer! in de Achterhoek op vrijdag 2 december. Het thema is ‘Topsport is ondernemen, ondernemen is topsport’ en daarover komen Maurits Hendriks, Rob Ehrens en een springruiter aan het woord.

Om de sfeer van Jumping de Achterhoek letterlijk en figuurlijk op te snuiven, vindt het ontvangst om 14.00 uur plaats achterin de stallententen waar de internationale paarden ondergebracht worden. Eén van de sprekers is Rob Ehrens, al twaalf jaar bondscoach van de Nederlandse springruiters en bijzonder succesvol met zijn teams. Het oranje team won onder zijn leiding EK- en WK-titels en teamzilver op de Olympische Spelen in Londen. Wat is de kracht van deze voormalige Grand Prix-springruiter die in de jaren tachtig zelf ook aan de grootste kampioenschappen deelnam? Hoe ziet het management eruit richting deze wedstrijden?

Zeer interessant zal ook het betoog van Maurits Hendriks, technisch directeur van het NOC*NSF en Chef de Mission voor de Olympische Spelen. Maurits Hendriks heeft duidelijke ideeën over de kansen en knelpunten voor de komende jaren met betrekking tot de topsportambitie van Nederland, maar was ook omstreden tijdens de laatste Olympische Spelen. Niet alleen zette hij turner Yuri van Gelder vroegtijdig op het vliegtuig, hij stuurde ook de atleten die geen goud of zilver wonnen via de ‘losersvluchten’ naar huis.

De derde spreker is de in Nederland wonende Egyptenaar en meervoudig olympisch springruiter Karim El Zogby, die ook deelneemt aan Jumping de Achterhoek. Hoe is topsport te combineren met het runnen van een stal? Hoe blijf je op internationaal niveau, terwijl je toch ook paarden moet verkopen?

Na afloop van de lezing volgt om 16.00 uur een netwerkborrel op de VIP loge, terwijl de internationale springwedstrijden volop aan de gang zijn. Heeft u interesse om te komen? Mail dan naar info@jumpingdeachterhoek.nl.

Comments are closed.