21-jarige Blue River vliegt naar lading Duits kruidenhooi

Interview met Beau Graatsma, die vorm toont met Athena
November 26, 2015
Dekkers, Nieuwenhuis en Norris sterk uit startblokken
November 27, 2015
Interview met Beau Graatsma, die vorm toont met Athena
November 26, 2015
Dekkers, Nieuwenhuis en Norris sterk uit startblokken
November 27, 2015
Toon alles

21-jarige Blue River vliegt naar lading Duits kruidenhooi

Sandra de Bruin mag binnenkort op twee ton aan Duits kruidenhooi rekenen. Ze won donderdagavond de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse L op Jumping de Achterhoek. Daarvoor moest ze acht concurrenten in de barrage verslaan en dat lukte als allerlaatste starter met de 21-jarige Blue River (v. Goodtimes) die ondanks haar hoge leeftijd nog zeer snel en gemotiveerd is.

Blue River kent het spelletje als geen ander. In het verleden won ze talrijke (inter)nationale wedstrijden met de Wierdense Judith Vetker, voordat ze als fokmerrie werd ingezet en vijf veulens bracht. Leuk detail: vorig jaar won Judith Vetker de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse M met Blue River’s dochter Dimanche (v. Wizzerd WV). “Mijn oom zag Blue River vorig jaar bij een handelaar staan en kocht haar, mede om haar blauwe maanoog. Er werd er wel bij verteld dat ze veel had gewonnen. Dat hebben we geverifieerd en het verhaal bleek waar te zijn”, aldus Sandra de Bruin.

Blue River is een geweldig lief paard, vertelt ze. “Ik ben heel zuinig op haar. Ik rijd zelf niet hoger dan deze klasse en ik probeer haar alleen in te zetten voor de mooie wedstrijden, zoals hier in Vragender. Ik was nog nooit op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde geweest. Ik had er al wel veel over gehoord, maar het is inderdaad erg mooi hier. Dat is de anderhalve uur durende rit vanuit Stroe wel waard!”

Knap tweede in deze finale klasse L werd Joey Lansink met Dior ZK (v. Wallenberg). Roderik van den Engh op Molenkoning’s Maximus (v. Contendro I) werd derde, voor Steven Veldhuis op Elvé (v. Larino) en Anneke Niels-van Wijngaarden met Gloed (v. Indoctro).

De finale klasse M om de Louis Venhorst Fourage Trophy wordt op zaterdagmiddag verreden tijdens Jumping de Achterhoek.

Bron: Jumping de Achterhoek – Wendy Scholten

 

Comments are closed.