Buitenlandse jeugd domineert Jumping de Achterhoek

Westfaals gekeurde Irish Whiskey naar Zangersheide
November 27, 2015
Vanavond ruiterbal!!!!
November 28, 2015
Westfaals gekeurde Irish Whiskey naar Zangersheide
November 27, 2015
Vanavond ruiterbal!!!!
November 28, 2015
Toon alles

Buitenlandse jeugd domineert Jumping de Achterhoek

Hoewel de Nederlandse jeugdruiters veruit in de meerderheid zijn op Jumping de Achterhoek, zijn het de buitenlanders die in Vragender de meeste rubrieken weten te winnen. Van de acht rubrieken op vrijdag werd de enige Nederlandse zege neergezet in de Lichte Tour voor ponyruiters. Pam Nieuwenhuis uit Groessen was hier niet te kloppen met Zeppe van de IJsseldijk.

De vrijdag werd afgesloten met een spannend teamspringen voor junioren waarbij ‘Team Europe 2’, een mix van Belgische en Franse amazones, om 22.30 uur gehuldigd kon worden. Drie teams belandden met op een gedeeld tweede plaats, waaronder een Nederlands team met Berber Dijkman, Iris Hakvoort, Amber Meijer en Ralph Slaats.

“Dit was echt een mooie wedstrijd”, analyseert bondscoach Luc Steeghs. “Zo’n teamspringen brengt toch een stuk extra spanning mee. Het leeft echt onder de mensen.” Hoewel er enkele bondscoaches vanuit het buitenland zijn overgekomen en hun teams nauwkeurig samenstelden, gaf Luc Steeghs de Nederlandse jeugd de vrijheid. “Ze hebben hun teams zelf samengesteld. Het moet ook gezellig blijven. Pas in de zomer tijdens de officiële landenwedstrijden bemoei ik me met de invulling.”

Dat de buitenlandse jeugd zo dominerend is, steekt Steeghs wel. “Dat betekent dat er voor ons nog veel werk aan de winkel is. Onze jeugd moet meer van dit soort wedstrijden rijden om ervaring op te doen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar. De buitenlanders die hier vooraan staan, rijden het hele jaar overal naar toe en hebben veel meer kilometers gemaakt. Ik moet wel zeggen dat we hier ook een groep ruiters aan de start hebben die volgend jaar een stap hoger moeten zetten en daar nu aan werken.”

De hoogste rubriek op vrijdag, de Morssinkhof Rymoplast Prijs op 1.40m niveau voor U25 ruiters (onder de 25 jaar), werd gewonnen door de Belg Maarten Driessen met Happy Girl (v. Nonstop). Hier zat wel een Nederlands tintje aan, want Maarten rijdt voor de handelsstal van Hank Melse in Winterswijk. In zijn kielzog volgden zes Nederlanders, waarvan Emiel Richter tweede werd op Sundance (v. Padinus).

Terwijl de netwerkborrel, georganiseerd door Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en Jumping de Achterhoek, in de namiddag plaatsvond op de VIP loge vergaapten de gasten zich aan de rijkunst van Harry Allen uit Ierland. De schriele 14-jarige jockey heeft zeker zoveel talent als zijn fantastisch presterende broer Bertram Allen. Het paard waarmee Harry de 1.20m rubriek voor Children won is Wild Thing L (v. Montreux), die vorig jaar met Bertram Allen de 1.45m Grote Prijs van Jumping de Achterhoek won.

Zaterdag zijn er zes internationale rubrieken, waaronder de U25 Grote Prijs rond 21.00 uur. Verder is er de M-finale om de Louis Venhorst Fourage Trophy. De Sinterklaas kindermiddag begint om 14.00 uur. DJ Rob Wolsing sluit de dag af tijdens de feestavond.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.