Dag 2: Jens van Grunsven troeft profi’s af op Jumping de Achterhoek

Dag 1: Willem Greve op Jumping de Achterhoek: ‘Blij met Carrera’
December 8, 2016
M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giullietta een echte vuurvreter’
December 10, 2016
Dag 1: Willem Greve op Jumping de Achterhoek: ‘Blij met Carrera’
December 8, 2016
M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giullietta een echte vuurvreter’
December 10, 2016
Toon alles

Dag 2: Jens van Grunsven troeft profi’s af op Jumping de Achterhoek

Professionals kregen vrijdagavond op Jumping de Achterhoek barrageles van de pas 20-jarige Jens van Grunsven, het neefje van Anky van Grusnven. De HBO-student International Business won de belangrijkste rubriek van de dag, de Roelofsen Horse Trucks Prijs op 1.45m niveau met Cika.

Hoewel parcoursbouwer Jos Brinkman de lat letterlijk en figuurlijk hoog legde, floten 24 van de 67 deelnemers foutloos rond. Daarvan kwamen er 22 terug in de barrage. Net als vorige week toen hij tweede werd in de U25 Grand Prix vestigde Khaled Abdulrahman Almobty uit Saoedi-Arabië alle aandacht op zich. Zijn gedurfde rit op Zypern (v. Landos) leverde het 18-jarig talent de derde prijs op, want twee Nederlanders doken uiteindelijk onder zijn tijd van 32.95 seconden. Vincent Geerink uit het Achterhoekse Gelselaar deed er 32.73 seconden over met Beaumont (v. Vermont) en nog eens 0,10 seconde sneller was Jens van Grunsven

“Voor de parcoursbouwer is het best moeilijk om zo’n 1.45m parcours te bouwen. Zeker als je zondag in de Grote Prijs nog een tandje erbij wil zetten qua zwaarte en moeilijkheid. Ik had Almobty zien rijden en dat zag er heel snel uit, maar ik weet dat mijn Cika van nature ook snel is. Ik kreeg overal een vooruitafstand, het liep goed”, vertelt de winnaar die zijn ereronde reed met livemuziek van een dweilorkest.

Goed in vorm
“Vorige week waren we in Parijs een keer derde en foutloos in de Grote Prijs. De week daarvoor reed ik een driesterrenconcours in Opglabbeek. Dat niveau is nieuw voor mij, maar ook toen zaten we in de rankingproef er een keer vooraan bij. Omdat Cika zo goed in vorm is, besloten we naar Vragender te komen. Dat is een goede zet gebleken. We hebben nog niet heel veel gewonnen, dus dit is leuk”, aldus Brabander die in 2017 nog een EK voor Young Riders hoopt te rijden en daarna een stapje terug zal zetten qua topsport.

“We hebben thuis een mooi bouwbedrijf en daar wil ik straks in verder en dan de paarden als hobby zien. Ik studeer ook nog, al is het best moeilijk om dat te combineren met de sport. Paardrijden en een stukje social leven gaan voor op school. Aan die volgorde moet ik nog wat gaan werken”, lacht hij.

Overige winnaars
Jens’ neef Rob van Grunsven won eerder op de dag met Whizz BB (v. Concorde) de derde prijs in de 1.35m Outdoor Gelderland Prijs, die gewonnen werd door de Belgische Ines van den Bosch op Watch Me (v. Cantos). In de PSC Lichtenvoorde Prijs op 1.40m niveau was er een Belgische zege voor Marc Boes op Chuck Berry (v. Chacco Blue), met als tweede de goed presterende amazone Kim Hoogenraat op Donatella l’Espoir (v. Quasimodo Z).

Gezien het grote aantal deelnemers in de 1.30m Hotel de Lindeboom Prijs was er een dubbele prijzenschaal en gingen de eerste prijzen naar Robert Vos op Dinky Boy (v. Lucky Boy) en Maud Roosendaal met Didi (v. Carthino Z). De voor Zwitserland uitkomende topamazone Clarissa Crotta ging op vrijdagochtend van start met winst in de 1.20m springproef met Sir Max (v. Sandro Boy), waarbij Bart Haselbekke tweede werd met Luziana (v. Lord Pezi).

Programma zaterdag
Jumping de Achterhoek vervolgt zaterdag met vier internationale rubrieken en de finale klasse M om de Louis Venhorst Fourage Trohpy. Voordat de 1.40m Medium Tour finale om de Handelshuis Schuttert Prijs om 20.30 uur van start gaat, komt het Grand National Team nog een show geven met hun snelle Shetlanders. ’s Avonds volgt een feestavond met DJ Robbie Reyes.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Comments are closed.