Dag 4: GP-winnares Elize van de Mheen overladen met cadeaus

Dag 4: Hessel Hoekstra maakt belofte waar in GP junioren
December 4, 2016
Vrijwilligers bedankt!
December 7, 2016
Dag 4: Hessel Hoekstra maakt belofte waar in GP junioren
December 4, 2016
Vrijwilligers bedankt!
December 7, 2016
Toon alles

Dag 4: GP-winnares Elize van de Mheen overladen met cadeaus

Met het mes tussen de tanden reed 15-jarige amazone Elize van de Mheen zondagmiddag alle tijden aan gort in de Rabobank Grote Prijs van Gelderland voor ponyruiters. Daarmee hield ze de finalezege uit buitenlandse handen, zoals de andere Grote Prijs winnaars in Vragender ook al deden. Hoewel de Nederlandse jeugd op voorgaande dagen vaak niet wist te winnen, trokken ze in de Grote Prijzen alle winst naar zich toe.

Stralend neemt Elize van de Mheen alle cadeaus in ontvangst. Ze won niet alleen de Grote Prijs met Ensilla (Luron), maar ook de allereerste European Pony Grand Slam die over drie hoogaangeschreven internationale jeugdconcoursen verreden wordt. Daarmee won ze een gloednieuw Equipe springzadel en een draadloze geluidsbox. “Ik wist helemaal niet dat ik er zo goed voorstond op de ranking”, lacht de frêle blondine uit Hoevelaken. Ook Charlotte Kuijpers en de Ier Oisin Aylward als tweede en derde in de Grand Slam kregen geweldige cadeaus.

Wat Elize van de Mheen wel wist, is dat ze de Grote Prijs wilde winnen nadat ze vorig jaar tweede was geworden. “Ik wilde zo graag presteren en het zo graag goed doen. Ik wist precies wat ik moest doen. Mijn broer Rowen, mijn trainer Wout-Jan van der Schans en papa zeiden allemaal dat ik een wending voorlangs een hindernis moest pakken die de anderen niet deden, en dat ik met veel ritme moest blijven galopperen. Het was niet helemaal mijn barrage, maar het lukte wel. En dat op dit concours. Het is zó leuk en gezellig hier. Ik ga elke maand of eens in de twee maanden naar een internationaal concours. Vaak ver weg, maar hier kan je lekker Nederlands praten en al m’n vrienden zijn hier. En proberen die te verslaan, dat is het allerleukst”, lacht de amazone, die ervan droomt ooit Europees kampioen te worden.

Klik hier voor een video van Elize op de Facebook pagina van Clipmyhorse

Tweede in de pony Grand Prix werd het 14-jarig Belgisch talent Gilles Nuytens, ondank dat hij nog maar zes weken een combinatie vormt met Nibor, de pony die in 2015 nog zesde op het EK pony’s werd met Maartje Verberckmoes. Het op één na beste Nederlandse resultaat werd neergezet door Karlijn Stemerdink uit De Steeg, die in dit 1.30m parcours één foutje op liep met Grangewood Dolly en negende werd.

Elize van de Mheen en Ensilla

Elize van de Mheen en Ensilla

Auteur: Wendy Scholten, foto: FotoTrailer
www.jumpingdeachterhoek.nl 

Comments are closed.