Grote Prijs-winnaar Michael Greeve: ‘Eindelijk een keer net wél’

Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek voor Michael Greeve
December 6, 2015
Nieuwe stap voor Chris van Dam / EQ International
December 21, 2015
Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek voor Michael Greeve
December 6, 2015
Nieuwe stap voor Chris van Dam / EQ International
December 21, 2015
Toon alles

Grote Prijs-winnaar Michael Greeve: ‘Eindelijk een keer net wél’

Michael Greeve is de grote man op Jumping de Achterhoek in Vragender. Nadat hij al een kwalificatierubriek won, overheerste hij ook in de Rabobank Grote Prijs op zondagmiddag met de door zijn vader gefokte Whitney BB (v. Nabab de Reve). “Eindelijk lukt het. Ik stond al vaak in een kwalificatie vooraan, maar in een Grote Prijs wilde het vaak niet lukken. Dan had ik weer eens een fout in de barrage.”

Parcoursbouwer Henk Linders had een pittig 1.45m finaleparcours opgesteld, waar veel ruiters zich op stuk beten voor het oog van volgepakte tribunes en een overvolle VIP. De drie valpartijen waren echter te wijten aan inschattingsfouten door de ruiters, waar een parcoursbouwer zich niet tegen kan wapenen. De meest delicate lijn was de imponerende Handelshuis Schuttert oxer, in een gebroken lijn opgevolgd door de driesprong langs de VIP richting de Arink Mercedes met blauwe lichten in de hoek van de hal, waar diverse paarden ontzag voor hadden.

Toch drongen nog elf ruiters door tot de barrage. Michael Greeve reed met Whitney BB (v. Nabab de Reve) zo ritmisch als een klok rond en liet zoveel mogelijk galopsprongen achterwege, maar kon zichzelf nog niet gerust stellen. “Ik nam niet alle risico en ik wist dat er nog wat snelle ruiters kwamen.” Eén daarvan is de net 17-jarige durfal Sanne Thijssen, die nietsontziende barrages kan rijden met Ulena (v. Baloubet du Rouet). Toch moest de Limburgse amazone een enkele galoppas extra rijden om de controle te behouden, waardoor ze 0,40 seconden langzamer finishte. Ze zou tweede worden, voor Martin Dinesen Neergaard die het gesprek van de dag was. De Deen, die in de Grote Prijs met Woulon L (v. Toulon) reed, was bijzonder succesvol in Vragender.

Voor Nederland reden Niels Knape (4e) met Aquarell PW (v. Argentinus) en Dominique Roelofsen (6e) ook zeer overtuigend dubbel foutloos.

Het is zes jaar geleden dat Michael Greeve een Grote Prijs won. “Het was echt heel vaak nét niet. Ik ben nu een paar keer bij Marc Houtzager geweest en samen hebben we wat dingen aangescherpt. Vaak overreed ik mijn merrie in de barrage, vandaag heb ik er minder druk op gezet en dan heeft ze de tijd om de sprong goed af te maken. Het liep nu gewoon mooi. Ik vind dat de parcoursbouwer hier ook een fantastische job heeft gedaan. Hij heeft denk ik het kaf van het koren weten te onderscheiden. Het was een mooi weekend. Jumping de Achterhoek is echt een aanwinst op de internationale kalender!”

Jumping de Achterhoek zal in 2016 georganiseerd worden van 1 tot en met 11 december.

www.jumpingdeachterhoek.nl, auteur Wendy Scholten

Comments are closed.