Jumping de Achterhoek in de startblokken

Charlotte Kuijpers aan de leiding in European Pony Grand Slam
November 24, 2016
Win the Jumping de Achterhoek Photochallenge!
November 28, 2016
Charlotte Kuijpers aan de leiding in European Pony Grand Slam
November 24, 2016
Win the Jumping de Achterhoek Photochallenge!
November 28, 2016
Toon alles

Jumping de Achterhoek in de startblokken

Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde heeft een metamorfose ondergaan nu Jumping de Achterhoek voor de deur staat. De binnenhal is prachtig aangekleed en buiten staan talrijke tenten waarin 400 paarden gestald kunnen worden. Donderdag 1 december trapt het tweeweekse evenement om 10.00 uur af met de internationale jeugdwedstrijden.

Het jeugdweekend staat volop in de belangstelling en is ook voor de bondscoaches een belangrijk concours om in te zien welke combinaties volgend jaar inzetbaar zijn voor landenwedstrijden. Bondscoach Rob Ehrens is vrijdagmiddag van de partij om een lezing te geven tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor talrijke ondernemers. Andere sprekers zijn NOC*NSF-technisch directeur Maurits Hendriks en olympisch springruiter Karim El Zoghby, die voor Egypte uitkomt. Voor kinderen is er een Sinterklaas kindermiddag op zaterdag 3 december en zowel op zaterdag als zondag worden de belangrijkste Grote Prijzen verreden.

Diverse jeugdruiters zien we ook het zwaardere, tweede weekend van 8 tot en met 11 december in actie. Zij nemen het dan op tegen topruiters als Willem Greve, Robert Vos, Ben Schröder en Henk van de Pol, de Duitsers Franz Josef Dahlmann, Johannes Ehning en Markus Merschformann en de Zwitserse Clarissa Crotta.

Remco Been, recent winnaar van de Grote Prijs van Indoor Wierden, is van de partij maar ook de broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert. Frank is regerend Nederlands kampioen, terwijl Hendrik-Jan kortgeleden tweede werd in de Grote Prijs van CSI Salland in Mariënheem. Ook Sjaak Sleiderink, die kortgeleden zijn internationale comeback maakte, zal veel tegengas bieden.

Achterhoekse ruiters
De Achterhoek wordt onder andere vertegenwoordigd door Roelof Bril en zijn kinderen Kim en Robin uit Westendorp, Peter Geerink en zijn zoons Sander en Vincent Geerink uit Gelselaar, thuisamazone Micky Morssinkhof en EK-ruiter Lars Kuster uit Stokkum. Er is deelname uit Nederland, Duitsland, België, Engeland, Ierland en Frankrijk, maar ook uit Estland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Turkije en zelfs Nieuw-Zeeland, Libië en Saudi-Arabië.

Toeschouwers zijn van harte welkom. De toegang is elke dag gratis, net als de entree voor de gezellige feestavonden met DJ op 3, 9 en 10 december. www.jumpingdeachterhoek.nl

 

 

Comments are closed.