Kars Bonhof wint eerste Grote Prijs op Jumping de Achterhoek

M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giullietta een echte vuurvreter’
December 10, 2016
Eerste 8 finaletickets Louis Venhorst Fourage Trophy zijn uitgedeeld
October 10, 2017
M-finalewinnaar Nick Groenewoud: ‘Giullietta een echte vuurvreter’
December 10, 2016
Eerste 8 finaletickets Louis Venhorst Fourage Trophy zijn uitgedeeld
October 10, 2017
Toon alles

Kars Bonhof wint eerste Grote Prijs op Jumping de Achterhoek

“Hier doe je het voor”, verzucht de 19-jarige Kars Bonhof, die zondagmiddag op Jumping de Achterhoek zijn allereerste Grote Prijs bij de senioren won. “Ik wil doorstromen naar de wereldtop”, zijn z’n ambitieuze woorden en dat is in de ring aan hem af te zien. Het talent uit het Veluwse Epe was samen met de Noord-Hollandse Suus Kuyten de enige die het barrageparcours foutloos aflegde.

Jos Brinkman schotelde de internationale ruiters in Vragender een stevig finaleparcours om de Rabobank Grote Prijs van Gelderland voor. De hindernissen werden tot maximaal 1.50m niveau opgetrokken en dat bleek voor tien van de zestig voorgekwalificeerde ruiters te zwaar. Toch kwamen er nog 28 met één balk en minder aan de finish, wat veel zegt over het sterke deelnemersveld. Er bleven negen barragekandidaten over.

Scherpe draai
Wat Jos Brinkman niet had verwacht is dat alle ruiters in het midden van de barrage achter de pilaar, voor een hindernis langs doken waarna ze zeer krap voor de te springen steilsprong uitkwamen. De meeste paarden kregen de hindernis te laat in het vizier, kwamen niet goed uit qua afzet, weigerden of maakten een fout. Sander Geerink liet als eerste starter zien hoe het moest met Robinson (v. Rubert), maar had al een balk opgelopen in de dubbelsprong en zou derde worden.

De gevoelige, maar handige schimmelmerrie Casina (v. Calido) van Kars Bonhof overwon dit technisch hoogstandje ook ogenschijnlijk makkelijk, waardoor de rest ook besloot om deze pirouettedraai uit te voeren. Veelal met minder succes.

Dat Bonhof zou winnen, lag buiten de verwachtingen. “Ik bracht m’n merrie terug op stal, want ze houdt niet van alle drukte. Toen ik terugkwam, feliciteerde Willem Greve me, terwijl ik dacht dat iemand wel sneller zou zijn. Ik liet wat tijd liggen richting de dubbelsprong omdat ik Sander daar een fout zag maken.”

Kars Bonhof

Kars Bonhof in de prijsuitreiking. Foto FotoTrailer

Sportman
Bonhof won vorig jaar op Jumping de Achterhoek al de internationale Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar en werd vorige week vierde in deze proef. “Ik heb óntzettend veel geleerd van Jurgen Stenfert. Een topmeester, maar ook een handelaar. Toen ik een baan aangeboden kreeg op de Sham Stables van Wassim Anzarouti in Lochem, de voormalige stal van Eurocommerce, greep ik die met twee handen aan. Ik ben een sportman en de paarden worden hier langer aangehouden.”

Ook tevreden naar huis koerste de nummer twee, Suus Kuyten. “Ik ben al vier keer tweede in een dikke proef geworden dit jaar”, moppert ze al lachend. “Ik ben super blij hoor. Kars reed net iets strakker. Ik lag vol op koers, maar kwam door die strakke wending om de paal heen even iets uit ritme en daar verloor ik het. Ik heb een super jaar gehad die ik niet mooier had kunnen afsluiten.”

Geslaagde editie
De derde editie van Jumping de Achterhoek gaat als bijzonder geslaagd de boeken in. Het extra prijzengeld, verbeterde faciliteiten, meer sfeer en entertainment voor het publiek werden zeer gewaardeerd. Voor de editie in 2017 hoopt de organisatie opnieuw stappen te kunnen maken.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Comments are closed.