Micky Morssinkhof net op tijd terug in zadel voor Jumping de Achterhoek

European Pony Grand Slam via Opglabbeek naar Vragender
November 18, 2016
Charlotte Kuijpers aan de leiding in European Pony Grand Slam
November 24, 2016
European Pony Grand Slam via Opglabbeek naar Vragender
November 18, 2016
Charlotte Kuijpers aan de leiding in European Pony Grand Slam
November 24, 2016
Toon alles

Micky Morssinkhof net op tijd terug in zadel voor Jumping de Achterhoek

Als er een internationaal springconcours plaatsvindt op je eigen accommodatie, dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je als ambitieuze amazone zelf mee rijdt. Maar zo vanzelfsprekend was dat dit jaar niet voor Micky Morssinkhof uit Lievelde. Toen ze in juli op Outdoor Gelderland haar voet brak bij een val, was het nog maar de vraag of ze ooit nog goed zou kunnen rijden. Nu, vijf maanden later, kijkt ze uit naar Jumping de Achterhoek dat op 1 december op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender van start gaat.

“Ik ben heel blij dat ik weer in het zadel zit. In eerste instantie dacht ik na de val dat het allemaal wel meeviel met mijn voet, maar in het ziekenhuis zeiden ze dat het helemaal niet mee viel. De talus was gebroken, het scharnierbot in m’n enkel, en ik moest zo snel mogelijk in AMC in Amsterdam geopereerd worden. Ze hebben er vier pinnen en twee platen ingezet. Ze konden nog niks zeggen over de prognose omdat ze in het AMC maar 10 tot 15 van dit soort breuken per jaar tegen komen. Ik zou er zeker een half jaar uit zijn”, vertelt Micky Morssinkhof.

De klap was groot. Ineens stond de amazone aan de kant met een stal vol paarden. “Gelukkig heeft onze stalamazone Ester Blekkink mijn paarden doorgetraind, zodat ze fit zouden zijn als ik ze weer zou overnemen.” Ondertussen werkte Micky hard aan haar eigen herstel. “Na zeven weken gips begon ik meteen met fysiotherapie en binnen twee weken ging ik van twee krukken naar geen kruk. De doktoren stonden ervan te kijken. Maar ik heb wel heel veel getraind met mijn personal trainer en bijna dagelijks gezwommen. Ik had maar één doel: zo snel mogelijk terug in het zadel. Ik verveelde me dood.”

De eerste keer terug op het paard vergeet ze niet snel. “Ik dacht dat ik niet meer kon rijden. Dat ik Stef Stuntpiloot was. Mijn paard dacht volgens mij: ‘Waar ben je mee bezig?’ Gelukkig ging het na een week al een heel stuk beter, alleen zit ik wel heel snel scheef omdat mijn ene enkel nog een stuk minder beweeglijk is dan de andere. Maar ik doe wel weer mee op Jumping de Achterhoek! Het komt wat snel en ik denk dat ik de Zware Tour nog even aan me voorbij laat gaan, maar ik heb er echt zin in. Hopelijk kan ik beide weekenden lekkere rondjes rijden.”

Het eerste weekend van Jumping de Achterhoek is geheel ingericht voor internationale jeugdruiters van 14 tot en met 25 jaar. In het tweede weekend wordt er gesprongen van 1.20m tot en met 1.45m niveau. De derde internationale editie op Paardensportcentrum Lichtenvoorde staat enorm in de belangstelling bij de ruiters en mag op sterke deelname rekenen. De toegang is elke dag gratis.

www.jumpingdeachterhoek.nl

 

Comments are closed.