Ook Jeroen Dubbeldam kiest voor Jumping de Achterhoek

Kom jij ons helpen tijdens Jumping de Achterhoek?
December 2, 2015
2e week Jumping de Achterhoek in volle gang
December 3, 2015
Kom jij ons helpen tijdens Jumping de Achterhoek?
December 2, 2015
2e week Jumping de Achterhoek in volle gang
December 3, 2015
Toon alles

Ook Jeroen Dubbeldam kiest voor Jumping de Achterhoek

Het deelnemersveld tijdens de tweede week van Jumping de Achterhoek van donderdag 3 tot en met zondag 6 december mag echt spectaculair genoemd worden. Ook Jeroen Dubbeldam komt naar Vragender nadat hij heeft afgezegd voor het topconcours in Parijs. Hij neemt Classic Man V (v. Cornet Obolensky) en Dokyra Fortuna (v. Canturano) mee.

Jeroen Dubbeldam schreef in augustus geschiedenis door Europees kampioen te worden, nadat hij al Olympisch kampioen en wereldkampioen was. Daarmee is hij de tweede ruiter ooit die deze drie titels won na de – in hippische kringen – legendarische Hans-Güntler Winkler (1928).

De Duitser Marcus Ehning, die al zes keer teamgoud op deze kampioenschappen won, had al eerder toegezegd om te komen rijden, net als Rolf-Göran Bengtsson die van hetzelfde kaliber is. De Zweed won op de Olympische Spelen in 2008 individueel zilver won en in 2004 teamzilver en werd in 2011 Europees kampioen. Jannika Sprunger, die op het EK dit jaar voor Zwitserland teambrons won, heeft ook voor Vragender gekozen.

Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragener worden maar liefst 400 springpaarden in stallententen gehuisvest. Ze komen overal vandaan, zelfs uit Amerika, Rusland, Turkije en Syrië. De eerste internationale springrubriek gaat donderdag 3 december om 10.00 uur van start.

De ruiters die willen deelnemen aan de Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek op zondagmiddag 15.00 uur, moeten zich kwalificeren op donderdag- en vrijdagavond. Na de menclinic van vierspanrijder Hans Heus om 19.00 uur op zaterdagavond, wordt er vanaf 20.15 uur een spectaculaire 1.40m Medium Tour finale verreden.

De vrijdag- en zaterdagavond wordt afgesloten met een spetterende feestavond met DJ’s. De toegang tot Jumping de Achterhoek is elke dag gratis.

www.jumpingdeachterhoek.nl
www.psclichtenvoorde.nl

Comments are closed.