Dinsdagavond 28 november
Springclinic door topruiter Willem Greve

De clinic wordt gegeven aan zes ponyruiters die in de topdrie finishte tijdens de finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal tijdens het Achterhoeks Hipipsch Festijn in Varsseveld.

Aanvankelijk zouden de trainingen verzorgd worden door olympisch springruiter Karim El Zogbhy, maar wegens gezondheidsklachten en een daaropvolgende operatie is in overleg een andere ruiter benaderd. Willem Greve zei direct met veel enthousiasme ‘ja’ en kijkt er naar uit om de ponyruiters van tips te voorzien.

De clinic is gratis te bezoeken. Iedereen is van harte welkom!

Indeling:
19.00-20.00 uur
Roos Wevers
Isis Niels
Corné van Middendorp

20-21.00 uur 
Kirsten Brinkman
Hedy Gielink
Noelle Klokman

 

Donderdag 23 november
Zadelmak maken met Gert van den Hof

Wil jij zien hoe Gert van den Hof een onbeleerd paard zadelmak maakt? Kom dan op donderdag 23 november naar Jumping de Achterhoek. De demonstratie in de hoofdpiste rond 18.15 uur (!!!) maakt deel uit van de netwerkbijeenkomst, gesponsord door de Rabobank met als thema ‘Vertrouwen’.

Gert van den Hof laat zien waarom vertrouwen in de paardensport een belangrijke factor is. Zonder wederzijds vertrouwen tussen paard en ruiter zijn de prestaties die u in de ring ziet niet mogelijk, maar waar begin je als ruiter? Allereerst moet een paard zadelmak gemaakt worden. Daar zijn verschillende methodes voor en Gert van den Hof, die bekend staat als specialist hierin, laat zijn techniek zien.

Gert krijgt een jong paard ter beschikking dat nog niet beleerd is. Hij kan binnen een kwartier een paard de beginselen van het rijden leren. Het meest opvallende daarbij is dat hij gebruik maakt van een halster in plaats van een hoofdstel met bit. Met een touw om de neus van het paard kan hij sturen en corrigeren. Paarden die bij hem op stal komen om zadelmak gemaakt te worden, krijgen pas een paar dagen later een bit in de mond.