Sterke start young riders carrière voor Lisa Everts op Jumping de Achterhoek

Twee ton aan kruidenhooi voor Valerie Vaanholt
November 27, 2014
Buitenlandse ruiters aan zet op Jumping de Achterhoek
November 29, 2014
Twee ton aan kruidenhooi voor Valerie Vaanholt
November 27, 2014
Buitenlandse ruiters aan zet op Jumping de Achterhoek
November 29, 2014
Toon alles

Sterke start young riders carrière voor Lisa Everts op Jumping de Achterhoek

Enschedese amazones, een Noorse amazone en Belgische ruiters voerden de ererondes aan op de eerste dag van Jumping de Achterhoek in Vragender. Vlak nadat de Enschedese Lisa Everts (foto) de rubriek voor young riders op 1.40m niveau won, was plaatsgenoot Valerie Vaanholt de winnares van de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse L.

Het eerste weekend van Jumping de Achterhoek staat in het teken van internationale jeugdrubrieken en daarvoor zijn 270 paarden en pony’s ingecheckt. Lisa Everts heeft er maar één bij zich, maar wel een heel goede. Ze won de PSC Lichtenvoorde Prijs met Archem B (Sam R x Amulet) met een dijk van een barragerit.

“Het was geen heel simpel parcours, wel super eerlijk gebouwd door Jos Brinkman. Ik vind het hier echt super mooi, echt heel cool. Het losrijden is fijn en de piste is groot, ondanks dat er nu een VIP tribune in staat. Ruiters die niet beter weten, zullen het niet merken dat de ruimte in de ring daardoor iets kleiner is dan anders.”

Met Archem B, haar enige concourspaard op dit moment, debuteerde Lisa Everts vanmiddag bij de young riders en de overwinning smaakt naar meer. “Als het zo door blijft gaan, wil ik van de zomer graag wat mooie wedstrijden met hem rijden!”

Kirsten Rikkert uit Wierden werd in deze proef derde met de KWPN-hengst Boss VDL (Indoctro x Nimmerdor), achter Dries Dekkers uit België met Buzzlines Tornado IV (Heartbreaker x Bentley). Rikkert was vanochtend ook al vierde in de Jumping de Achterhoek Prijs op 1.35m niveau. Daarbij won Michael van den Bosch uit België met Uran (Rupie Star x Concorde).

Voor nog een Belgische zege zorgde Boy-Adrian van Gelderen bij de junioren in het 1.35m met Be Cool (Vanoverbeek x U2 van de Mespel). Beste Nederlandse was hier Amke Bekhuis op de derde plek met Brunetti (Briar x Riccione). In het 1.30m springen voor junioren was Julie Bergem uit Noorwegen de beste met Tiffany (Levisto x Fannelli).

Comments are closed.