Talentontwikkeling op Jumping de Achterhoek

Day 2: PSC Lichtenvoorde Prize for top rider Jodie Hall Mcateer
December 2, 2016
Day 3: Adam Carey wins Outdoor Gelderland Prize for ponies
December 3, 2016
Day 2: PSC Lichtenvoorde Prize for top rider Jodie Hall Mcateer
December 2, 2016
Day 3: Adam Carey wins Outdoor Gelderland Prize for ponies
December 3, 2016
Toon alles

Talentontwikkeling op Jumping de Achterhoek

Bondscoaches, trainers en voormalige olympische ruiters rijden dit weekend af en aan op Jumping de Achterhoek om jonge talenten te begeleiden op weg naar de topsport. Ook op de tweede dag kwamen veel prominenten uit het hippisch wereldje naar Vragender. “Een concours als Jumping de Achterhoek is heel belangrijk voor jonge ruiters. Met de jeugd, daar begint alles mee”, vertelt de Belg Ludo Philippaerts, die zelf menig Grote Prijs won en individueel vierde werd op de Olympische Spelen in Sydney.

Precies hetzelfde legde bondscoach Rob Ehrens eerder op de middag uit tijdens de Rabobank netwerkbijeenkomst Meer! in de Achterhoek, waarbij Ehrens, springruiter Karim El Zoghby en NOC*NSF technisch directeur Maurits Hendriks als sprekers optraden en de vele luisteraars van A tot Z wisten te boeien. Talent hebben is niet genoeg, het is hard werken, vasthouden aan je plan en geloof houden in jezelf om het hoogste niveau te behalen. Rob Ehrens noemde Jumping de Achterhoek een topconcours waar jeugd zeer veel ervaring op doet, maar ook een visvijver voor de toekomst. Onder de jeugdruiters in Vragender zitten de toppers van later.

Hoewel verschillende internationale jeugdconcoursen gecanceld worden, is de groei van Jumping de Achterhoek enorm. Met zo’n 360 ingeschreven pony’s en paarden is er een record aan aanmeldingen. Ludo Philippaerts is enthousiast. “Het is ook een heel mooi concours. En gezellig ook! Mijn jongens Thibault en Anthony hebben hier vorig jaar ook gereden en wilden graag weer terug. Het is ook leuk om tegen leeftijdsgenoten te rijden. Zelf ben ik samen met Peter Bollen een indoorreeks aan het opzetten voor ponyruiters, zodat die straks ook een wereldbekerleague hebben. Maar ook een finale van een serie landenwedstrijden, zoals de senioren hebben.”

Phillippaerts zag zijn zonen goed presteren. In de laatste rubriek op vrijdagavond voor junioren won de 15-jarige Thibault Philippaerts bijvoorbeeld de tweede en derde prijs. “Hij is de laatste maanden heel goed bezig”, vertelt Ludo Philippaerts met gepaste trots. “Hij is ongelooflijk gemotiveerd en gedreven. Thibault is echt bezig met de sport. Net zoals zijn oudere broers Nicolas en Olivier, die dit weekend in Parijs rijden. Daar ga ik morgen naar toe.”

De buitenlanders waren flink aan zet op de tweede dag van Jumping de Achterhoek. Van de acht rubrieken bleef alleen de eerste, de 1.20m rubriek voor junioren en U25 ruiters (deelnemers tot 25 jaar), in eigen land dankzij Jessie Wiefferink uit Wierden op Vida Loca (v. Lux). Drie zeges gingen naar Engeland, waarvan twee door Jodie Hall-Mcateer (foto) bij de junioren en pony’s. Het Belgisch talent Gilles Nuytens won bij de Children de 1.20m Arink Mercedes Prijs. Duitse zeges werden behaald door Justine Tebbel en Lars Volmer.

Jumping de Achterhoek vervolgt zaterdag met zeven internationale jeugdrubrieken, waarbij de U25 ruiters vanaf 21.10 uur hun Grote Prijs op 1.45m niveau verrijden. Ook spannend zal de teamcompetitie voor ponyruiters vanaf 19.15 uur zijn.

www.jumpingdeachterhoek.nl
Foto FotoTrailer, auteur Wendy Scholten

 

Comments are closed.