Topruiters kiezen voor Jumping de Achterhoek

Sterke afvaardiging via Denekamp voor Louis Venhorst Fourage Trophy
October 30, 2014
4.000 kilo Duits Kruidenhooi voor winnaars Louis Venhorst Fourage Trophy
November 7, 2014
Sterke afvaardiging via Denekamp voor Louis Venhorst Fourage Trophy
October 30, 2014
4.000 kilo Duits Kruidenhooi voor winnaars Louis Venhorst Fourage Trophy
November 7, 2014
Toon alles

Topruiters kiezen voor Jumping de Achterhoek

De eerste editie van Jumping de Achterhoek op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde belooft een groot hippisch spektakel te worden. Het tweeweekse evenement van 27 november tot en met 7 december staat in de belangstelling van talrijke topruiters. De inschrijving is nog niet gesloten of de deelnemerslijst blinkt al van bekende namen.

Zo kiest Marcus Ehning, de nummer drie van de wereld, er voor om niet naar het hoog gedoteerde concours in Parijs af te reizen maar om naar Vragender te komen. De in Borken, net over de grens bij Winterswijk, wonende rijstijlspecialist reed al twee Olympische Spelen, vier wereldkampioenschappen, zeven EK’s en won al zes gouden medailles. Zijn Duitse collega Lars Nieberg, winnaar van vier gouden teammedailles op de grootste kampioenschappen, is ook van de partij.

Nederlandse kampioenschapsruiters die zich ingeschreven hebben, zijn Gert-Jan Bruggink (De Lutte), Marc Houtzager (Hoogeveen), Albert Zoer (Echt), Willem Greve (Markelo) en de geweldig presterende Rabo Talent van het Jaar , Frank Schuttert (Stegeren). Uit de Achterhoek komt Bart Bles uit Babberich, die afgelopen zomer debuteerde in landenwedstrijden en zich in korte tijd opgewerkt heeft naar de 82ste plaats op de wereldranking.

Deze ruiters komen van 4 tot en met 7 december aan de start. Het eerste weekend van 27 tot en met 30 november is bestemd voor de jeugd tot en met 21 jaar die zich massaal inschrijft. Naast deelname uit Nederland, Duitsland en België, is er onder andere afvaardiging uit Engeland, Ierland, Canada, Colombië, Egypte, Spanje, Finland, Zweden, Turkije, Israël, Jordanië, Libië, Amerika, China en Thailand.

Jumping de Achterhoek is elke dag gratis toegankelijk en ook leuk voor kinderen. Op zaterdag 29 november is er een Sinterklaas kindermiddag met een spannende speurtocht, gezellig knutselen en een rondleiding in de internationale stallen.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.