Verhoogd prijzengeld tijdens Jumping de Achterhoek

Roelofsen Horse Trucks hoofdsponsor Jeroen Dubbeldam
January 23, 2015
Selecties om Louis Venhorst Fourage Trophy in volle gang
November 3, 2015
Roelofsen Horse Trucks hoofdsponsor Jeroen Dubbeldam
January 23, 2015
Selecties om Louis Venhorst Fourage Trophy in volle gang
November 3, 2015
Toon alles

Verhoogd prijzengeld tijdens Jumping de Achterhoek

De deelnemers aan het internationaal springconcours Jumping de Achterhoek dat van 26 november tot en met 6 december plaatsvindt op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender mogen rekenen op een stijging in het prijzengeld. Voor dit jaar is de totale winsom van 82.000 euro opgeschroefd naar 95.000 euro.

Toch is het niet alleen het prijzengeld dat ruiters uit binnen – en buitenland naar de Achterhoek trekt. Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde staat bekend om de uitstekende faciliteiten, waaronder zeer goede bodems en goede parcoursbouw.

Jumping de Achterhoek begint op 26 november met het internationaal jeugdweekend voor ponyruiters, junioren, children en U25 (ruiters onder de 25 jaar). Het tweede weekend dat op donderdag 3 december van start gaat, is op CSI1* en CSI2* niveau, oftewel parcoursen van 1.20m tot en met 1.45m hoogte. Ook aan de basisruiters wordt gedacht met de L- en M-finales om de Louis Venhorst Fourage Trofee.

Teamspringen

Vanuit heel Europa wordt er al zeer enthousiast gereageerd op het vervolg van het teamspringen voor ponyruiters en junioren tijdens het jeugdweekend, waarin landenteams het tegen elkaar opnemen. “Ik heb inmiddels diverse telefoontjes gekregen. Frankrijk, Ierland en Noorwegen hebben al aangegeven meerdere teams te willen afvaardigen”, vertelt Nataly van Eykel namens organisatiebureau EQ International. “Deze rubriek met landenwedstrijdformule is uniek voor de jeugd en ooit in samenspraak met bondscoach Sven Harmsen bedacht. Sven, die in 2012 onverwachts overleed, vond het zeer waardevol om de jeugdruiters ook in de winterperiode in teamverband te laten rijden en zo te leren omgaan met extra druk.”

De verhuizing van Indoor Twente naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde vorig jaar en de daarbijhorende naamswijziging bleek een uitstekende zet en zal elk jaar verder uitgebouwd worden. Als parcoursbouwers zijn Quintin Maertens (jeugdweekend) en Henk Linders (tweede weekend) aangesteld.

De toegang is elke dag gratis. Op zaterdag 28 november is er een kindermiddag met diverse activiteiten.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.