Dag 1: Simon en Skye Morssinkhof houden familiefeest in stand

Netwerkbijeenkomst met thema ‘Creativiteit’
November 20, 2018
Succesvolle business meeting op Jumping de Achterhoek
November 23, 2018
Netwerkbijeenkomst met thema ‘Creativiteit’
November 20, 2018
Succesvolle business meeting op Jumping de Achterhoek
November 23, 2018
Toon alles

Dag 1: Simon en Skye Morssinkhof houden familiefeest in stand

Simon Morssinkhof en Perigrosso. Foto Jeroen Spoolder

Op het ‘leukste concours van het jaar’ heeft de 18-jarige springruiter Simon Morssinkhof de traditie in stand gehouden. Een overwinning in het jeugdweekend van Jumping de Achterhoek, dat donderdag van start ging. Gastheer Eric Morssinkhof mocht aan zijn Belgisch neefje in de laatste rubriek van de openingsdag de felicitaties overbrengen, maar ook aan zijn Nederlandse nichtje Skye Morssinkhof die tweede werd.

Jeugdruiters uit alle windstreken van 14 tot 25 jaar zijn in Vragender neergestreken voor vier dagen internationale paardensport. Gebaseerd op de uitslag van dag één ziet het er zonnig uit voor de toekomst van de Nederlandse paardensport, want de jeugd van eigen bodem reed sterk.

Spooky
In de slotrubriek, de 1.35m Big Tour voor junioren om de PSC Lichtenvoorde Prijs, had de topvier uit Nederlanders kunnen bestaan maar daar stak ‘Nederbelg’ Simon Morssinkhof een stokje voor op Perigrosso (v. Perigueux) in een ogenschijnlijk makkelijke rit. “Was het maar zo makkelijk met hem. Hij is erg spooky. Bij wijze van spreken al honderd keer in deze ring geweest, maar als hij hier binnenkomt doet hij net alsof hij hier nooit geweest is. En hij geeft niet zomaar toe. Als hij zich niet helemaal in z’n element voelt, zie je dat ook terug in het springen. Maar vanavond ging het goed. Ik had m’n paarden allemaal een paar weken concourspauze gegeven om hier zo goed mogelijk aan de start te komen”, vertelt Simon Morssinkhof.

Jumping de Achterhoek staat met dikke letters in Simon’s agenda en niet alleen omdat het een familieconcours betreft. “Het is het leukste concours van het jaar. De gezelligheid, de sfeer, omdat ik bijna iedereen ken… In sommige concourshallen voel je dat het een bedrijf is en ben je als ruiter één van de velen, maar Jumping de Achterhoek heeft iets aparts”, vertelt de HBO-student International Business in Eindhoven. Dat Skye Morssinkhof knap tweede werd op G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue) maakte het familiefeest compleet.

Business meeting
Groot succes was ook de business meeting Meer! In de Achterhoek, mede georganiseerd met Rabobank Noord Oost Achterhoek, waar veel ondernemers op afkwamen. Simon’s vader Rolf Morssinkhof gaf een inkijkje in de hedendaagse plastic recycling van de familie Morssinkhof. Spreker Rex Bierlaaghe spoorde de aanwezigen aan om te brainstormen over zakelijke creativiteit en spoorde aan om een stap vooruit te denken in het bedrijfsleven. “Zorg dat je vernieuwing kans geeft en je mag falen. Als dat niet mag, ga je niet vernieuwen. Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.”

Enkele ondernemers werden tijdens de netwerkborrel op de VIP uitgenodigd om deel te nemen aan de show van Go Social Road trip. Deze stond in het teken van vertrouwen en samenwerken met paarden.

Zeven winnaars
In totaal waren er zeven winnaars op de openingsdag. De hoogste rubriek, het 1.40m springen om de Horse Power Factory Prijs, kwam op naam van de Brit Alex David Gill op de KWPN-gefokte Falanita (v. Corland). De Ierse Abigail Boland won de 1.30m Morssinkhof Rymoplast Prijs voor junioren. Emiel Richter won de 1.35m Harry’s Horse Prijs op Sundance (v. Padinus) en bij de pony’s gaf de 12-jarige Logan Fiechter een ware show weg in de 1.15m Outdoor Gelderland Prijs. Jessie Wiefferink begon de dag met een zege in de 1.20m Jumping de Achterhoek Prijs op Kentucky’s Picobello (v. Mr.Blue).

Auteur: Wendy Scholten
Foto’s: Jeroen Spoolder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *