Dag 2: Simon Morssinkhof houdt familie-eer hoog op Jumping de Achterhoek

Lars Volmer, Jumping de Achterhoek
Lars Volmer superb in 1.40m Morssinkhof Rymoplast Prize
November 24, 2017
Allana Clutterbuck winner first class on Saturday
November 25, 2017
Lars Volmer, Jumping de Achterhoek
Lars Volmer superb in 1.40m Morssinkhof Rymoplast Prize
November 24, 2017
Allana Clutterbuck winner first class on Saturday
November 25, 2017
Toon alles

Dag 2: Simon Morssinkhof houdt familie-eer hoog op Jumping de Achterhoek

Simon Morssinkhof en Perigrosso win 1.35m Junior class at Jumping de Achterhoek 2017, photo © DigiShots

Het was wachten tot de allerlaatste starter van de vrijdag voordat een Morssinkhof op Jumping de Achterhoek voorop ging in de ereronde. Simon Morssinkhof, neefje van gastheer Eric Morssinkhof, stal de show in de Roelofsen Horse Trucks Prijs op 1.40m niveau voor junioren. “He he, dat mocht ook wel een keer. Vorig week in Opglabbeek en hier in Vragender lukte het steeds net niet. Een balkje hier en daar met de andere paarden, maar ik wist dat deze het kon.”

Vierde op EK
‘Deze’ is niemand minder dan de tienjarige Perigrosso (Perigieux x Grosso Z), waarmee hij afgelopen zomer de openingsproef op het EK voor junioren won en uiteindelijk vierde werd en daarmee was Simon Morssinkhof de best presterende Belg. “Ik ging vanavond niet eens de ring in om te winnen, maar ik wilde wel een vlotte ronde rijden. Ja, de aanhouder wint. Het is nog geen Grote Prijs, maar wel een mooie avondproef. Iemand moet toch de familie-eer hoog houden?”, lacht de ruiter.

Ze doken ruim twee seconden onder de tijd van de bij Theo Griffioen in Nieuw-Roden geboren hengst Vitaal G (v. Oramé) onder de Britse Allana Clutterbuck, die even daarvoor ook al een internationale ponyrubriek had gewonnen. De Duitser Max Haunhorst werd derde op Voll Toll. Savannah Brandes was met haar achttiende plek de beste Nederlandse in deze ‘direct op tijd proef’.

Gevoelig
Als Simon Morssinkhof onder luid applaus en gejuich de ring verlaat en van zijn paard afspringt, vliegt de hengst naar achteren. “Och, hij is zo gevoelig. Ik had begin dit jaar ook nooit gedacht dat ik zo snel een band met hem zou hebben. Hij had met mijn zus Evy al heel goed dingen gedaan en Nations Cup gesprongen. Met mijn andere zus Romy klikte het iets minder en zo ging ik hem rijden. Kort daarna overleed mijn toppaard Ginus, waarmee ik vorig jaar hier een rubriek won. Ik zat ineens zonder toppaard en was nog maar net met Perigrosso begonnen, maar het werd een topseizoen. Ik ben echt blij met hem.”

Micky tweede
Nichtje en thuisamazone Micky Morssinkhof had ook bijna een overwinning te pakken met haar toekomsttalent Fabio (v. Van Gogh), maar kwam driehonderste van een seconde te kort en zag Lars Kuster winnen in deze 1.35m rubriek voor ruiters tot 25 jaar.

Acht rubrieken
In totaal werden acht internationale proeven verreden. De overige winnaars waren Gerrit Veenstra (1.20m niveau Juniors & U25) met After Pleasure Toltien (For Pleasure), Lily Engelsman (1.20m Children) met Whipped Cream (Cantos), de Belgische Aline Sercu (1.10m Children) met Kiona van Lindehoeve (Skill Z), de Belg Max Sebrechts (1.30m junioren) met J’Adore van de Meulenberg (Ogano Sitte), de Britse Allana Clutterbuck (1.25m pony’s) met Atomic du Bary (Fracator Mail) en de Duitser Lars Volmer (1.40m U25) met Chicitito (Crossfire).

Grote Prijs
Morgen, zaterdag 25 november, wordt alweer de eerste Grote Prijs van het jeugdweekend verreden. Om 19.15 uur gaat de 1.45m GP van start voor ruiters tot 25 jaar. De Grote Prijzen voor de junioren, pony’s en Children zijn op zondag. De toegang is gratis.

Auteur: Wendy Scholten
Foto’s: Digishots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *