Eerste finaletickets Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal vergeven

Achterhoek Anemone Horse Trucks finales dit jaar op Jumping de Achterhoek
September 10, 2019
Blom Hengstencompetitie dit jaar op Jumping De Achterhoek
September 17, 2019
Achterhoek Anemone Horse Trucks finales dit jaar op Jumping de Achterhoek
September 10, 2019
Blom Hengstencompetitie dit jaar op Jumping De Achterhoek
September 17, 2019
Toon alles

Eerste finaletickets Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal vergeven

De strijd om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal is begonnen! Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender organiseerde de eerste selectiewedstrijd voor deze competitie. Wint een ponyruiter één van de selectiewedstrijden, dan mag hij of zij rekenen op een finaleticket voor Jumping de Achterhoek. Dat geldt ook voor de nummers twee in de klasse L (D/E pony’s) en klasse M (C/D/E-pony’s).

De eerste finaleticket viel in de klasse L A/B/C pony’s en was voor Aimee Blaauw met Dona. De tweede finaleticket ging naar de winnares van de grote bokaal van vorig jaar, Renske Middendorp. Zij won met Burito’s Kind Of A Sparkle de klasse L categorie D/E.

Noëlle Klokman werd met Prodise’s Fender tweede in de klasse L en krijgt ook een startplaats voor de finale over de kleine bokaal. Ook ontvangt zij een finaleticket voor de klasse M, waar zij ook een tweede plek wist te bemachtigen met Heihoeve’s Boston. Dit betekent voor haar kans op zowel de grote als kleine bokaal tijdens de finale in november.

De klasse M werd gewonnen door Jesse Berkers met Dynamite H waarmee hij ook een finaleticket ontvangt. De finaleplaats in de klasse Z is voor Bjorn Dijkstra die met Kensi een eerste plaats behaalde en zichzelf hiermee plaatst voor de finale voor de grote bokaal tijdens Jumping de Achterhoek dit jaar. De laatste finaleticket van deze selectie werd vergeven aan Mart IJland met BellaDonna, de enige ZZ-startende combinatie tijdens deze selectiewedstrijd.

Alle deelnemende ruiters worden door OneSwitch uitgenodigd op de finaleavond voor een clinic ruiterfitheid. Deze clinic zal tijdens de finaleavond plaatsvinden op het VIP-terras. De trainingen van One Switch zijn gericht op het verbeteren van de algemene fitheid en ruiterspecifieke vaardigheden, zoals balans, coördinatie, corestabiliteit en symmetrie. Ook wordt er tijdens de clinic ingegaan op mentaliteit en sportinstelling en ontvangen de deelnemers voedingsadvies.

De volgende selectiewedstrijd voor deze competitie is op 28 september in Brummen, bij RV & PC de Ijsselruiters.

Daarna zijn nog drie selectiewedstrijden:
Zondag 6 oktober – Vragender
Zaterdag 26 oktober – Denekamp
Zaterdag 16 november – Laag-Soeren
Finale: 27 November tijdens Jumping de Achterhoek – Vragender

Meer informatie over deze competitie, de finale of de spelregels zijn hier te vinden.

Auteur: Iris Hulzebos
Foto’s: Wendy Scholten

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *