Jessica Mendoza geeft rijles in Young Riders GP

Buitenlandse ruiters aan zet op Jumping de Achterhoek
November 29, 2014
Twente zege door Amke Bekhuis in Grote Prijs junioren
November 30, 2014
Buitenlandse ruiters aan zet op Jumping de Achterhoek
November 29, 2014
Twente zege door Amke Bekhuis in Grote Prijs junioren
November 30, 2014
Toon alles

Jessica Mendoza geeft rijles in Young Riders GP

De in Someren gevestigde Britse amazone Jessica Mendoza gaf zaterdagavond op Jumping de Achterhoek rijles aan haar concurrenten. Ze won de Grote Prijs voor Young Riders op imponerende wijze door als enige foutloos te blijven in de barrage, waarin ze ook nog eens bijzonder snel was.

Van de 23 ruiters in deze 1.45m proef met een erg krappe toegestane tijd, kwamen er vier terug voor de barrage, waarin Mendoza’s vriend Michael Van Den Bosch uit België twee startplekken voor zijn rekening nam. Dat verklaarde meteen de snelle aftrap van Mendoza. “Hij zei dat hij voor de overwinning wilde gaan en daar wilde ik een stokje voor steken”, lacht de blondine. Van Den Bosch zag zijn ambities snel stranden, want met Atilja (v. Guidam) kreeg hij door een communicatiestoring een weigering en met Zirano (v. Indoctro) vielen twee balken.

De Brabander Jens van Grunsven had zeven strafpunten speling om tweede te worden en met een balk op de eerste hindernis met Whizz BB (v. Concorde) en drie tijdfouten kwam hij daar precies op uit. Daarmee won Mendoza met ruim elf (!) seconden voorsprong. “Ja, het is een snel paard”, vertelt ze over de 13-jarige Nuggets l’Amandour (v. Flipper d’Elle). “Hij is klein en ontzettend wendbaar. Ik had Nuggets mee om proberen prijzengeld mee te nemen en twee andere paarden om te trainen. Super dat dat dan lukt. Zoveel Grote Prijzen heeft hij nog niet gewonnen.”

Tijdens de derde dag van dit internationale jeugdweekend zat er niet een Nederlandse zege in. De rubrieken werden gewonnen door Ierland, Engeland (3x) en België (2x), waarbij de familie Morssinkhof goed voor de dag kwam. De Belgische Romy Morssinkhof won de gecombineerde junioren/young riders rubriek met Cara Victoria (v. Chacco Blue), terwijl haar nichtje Paris Morssinkhof bij de Children tweede werd met Lucas (v. Lincoln). Romy’s broertje Simon zat net als gisteren in het winnende team om de Arink Mercedes Groenlo Prijs. België won de teamwedstrijd pony’s, gevolgd door Nederland en Ierland.

Morgen, zondag, is de afsluitende dag van dit weekend met de Grote Prijs voor Children, pony’s en junioren.

Comments are closed.