Twente zege door Amke Bekhuis in Grote Prijs junioren

Jessica Mendoza geeft rijles in Young Riders GP
November 30, 2014
Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek
December 3, 2014
Jessica Mendoza geeft rijles in Young Riders GP
November 30, 2014
Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek
December 3, 2014
Toon alles

Twente zege door Amke Bekhuis in Grote Prijs junioren

Vier dagen internationale paardensport voor de jeugd werd zondagmiddag op Jumping de Achterhoek in Vragender afgesloten met een Twentse overwinning. De Grote Prijs voor junioren op 1.40m niveau werd net als begin deze maand in Wierden gewonnen door de 16-jarige Amke Bekhuis uit Langeveen.

Even leek het erop dat Jodie Hall McAteer uit Engeland, die even daarvoor de Grote Prijs bij de pony’s won, ook bij de junioren zou winnen. Maar Amke Bekhuis liet de dressuurgericht gefokte Brunetti (Briar x Riccione) nog harder lopen. “Ik zag de rit van Jodie en zij ging ontiegelijk hard. Het enige wat ik kon doen, was nog strakker rijden en het tempo hoog houden”, vertelt de amazone die sinds een half jaar voor paardenhandelaar Eric Wiefferink werkt en dit combineert met een studie bedrijfsadministratie.

Jodie Hall Mcateer werd tweede met Dazzle II (Kannan x Cavalier Royale), voor de 18-jarige Thomas Arendsen Raedt uit Barchem met Why Not (Karandasj x Habsburg) die iets meer dan een seconde nodig had dan de winnares. Een sterk resultaat met zijn scherp springende KWPN’er waarmee hij vijf jaar geleden in de klasse B begon. “Ik ben hier echt blij mee en heb hier speciaal naar toegewerkt”, vertelt Thomas Arendsen Raedt, die tegenwoordig ook voor Team Nijhof rijdt. “In de aanloop hebben we wat lagere proeven gesprongen en vorige week in Luttenberg een 1.40m parcours. Why Not had rust gehad en we hadden wat ritme verloren, maar vandaag viel alles op z’n plek. Ik kan hem hard laten lopen, hij blijft toch heel scherp.”

De Achterhoekse amazones Kim Bril met Mallorca (v. Nassau) en Micky Morssinkhof met Camonyak (v. Coronado) werden knap zesde en zevende in deze hoofdrubriek. De Grote Prijs voor Children werd met een eerste en tweede plaats gedomineerd door de Brit Jack Whitaker, zoon van topruiter Michael Whitaker.

De eerste editie van Jumping de Achterhoek op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde is nu halverwege en is tot nu toe geslaagd. De ruiters zijn zeer enthousiast over de accommodatie en organisatie, de netwerkbijeenkomst met 115 ondernemers uit de Achterhoek was geslaagd en de feestavonden waren gezellig. Komende donderdag gaat het tweede weekend van start met zo’n 400 paarden in nog hogere parcoursen. Van de wereldtop komen onder andere Marcus Ehning (3e wereldranking), Bertram Allen (19e), Denis Lynch (30e), Reed Kessler (50e), Marc Houtzager (56e), Bart Bles (82e) , Albert Zoer (119e) en Frank Schuttert (129e) in actie.

Meer info: www.jumpingdeachterhoek.nl. De toegang is elke dag gratis.

Comments are closed.