Jeugdige Lisa’s kloppen olympische grootheden in Vragender

Ines Van Den Bosch , Jumping de Achterhoek
Ines Van Den Bosch beats Madée Schuttenbeld in 1,20m class
December 2, 2017
Maureen Bonder also wins CSI1* GP
December 3, 2017
Ines Van Den Bosch , Jumping de Achterhoek
Ines Van Den Bosch beats Madée Schuttenbeld in 1,20m class
December 2, 2017
Maureen Bonder also wins CSI1* GP
December 3, 2017
Toon alles

Jeugdige Lisa’s kloppen olympische grootheden in Vragender

Winnares Lisa Ulven (NOR) op Mid Summer Nights Dream (Emilion), foto's © DigiShots

“’Die Leute’ daar krijgen wel waar voor hun geld”, knikt de Duitse topruiter Ludger Beerbaum op Jumping de Achterhoek naar de volgepakte sponsorloges aan de overkant. “Wat een prachtige sport vanavond.” In de barrage van de 1.45m Medium Tour om de Handelshuis Schuttert Prijs troefde de ene Lisa de andere Lisa af. De 18-jarige Lisa Ulven uit Noorwegen won haar allereerste rankingproef en de 20-jarige Lisa Nooren werd knap tweede.

Krappe tijd
Parcoursbouwer Henk Linders kreeg het warm tijdens de zaterdagavondproef in Vragender. Het leek erop dat slechts een enkeling van de zestig deelnemers foutloos bleef. De maximaal toegestane tijd stond scherp, waardoor de meeste ruiters buiten de barrage vielen of in de haast fouten kregen. De opluchting was groot toen er toch nog zeven terugkwamen voor de barrage. Achtste werd Ludger Beerbaum, die met zijn nieuwe paard Lasse K (v. Le Carolus) driehonderste van een seconde buiten de tijd finishte.

“Ik ben dik tevreden hoor. Dit paard heb ik nog maar twee weken en dit is ons eerste concours samen. Een hoge klassering is dan niet het hoofddoel, al zijn resultaten niet onbelangrijk. Een slechte ronde wil je ook niet”, vertelt de voormalig olympisch kampioen die het naar zijn zin heeft in Vragender. “Marcus Ehning zei me dat ik hier moest komen rijden omdat dit een goed concours is. Ik kan nu in die mening delen. Mocht het in de planning passen, dan kan het maar zo zijn dat we er volgend jaar weer bij zijn.”

Ehning
Marcus Ehning meldde zich voor de barrage met de achtjarige Diavista (v. Diarado), die hij ook nog maar kort onder het zadel heeft. “Dit is haar eerste 1.45m rubriek.” Hij hoopte op de eerste prijs van 6.150 euro om de inschrijfkosten van maar liefst twintig paarden te reduceren, maar met een fout op de laatste hindernis werd het de zesde prijs. Lisa Nooren reed nog strakker met het vosje Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy), alleen ging Lisa Ulven nog een fractie sneller op Mid Summer Nights Dream (v. Emilion).

Rubrieksponsor Jan Schuttert en Lisa Ulven op Mid Summer Nights Dream

“Ik ben super blij”, vertelt de Noorse amazone, die vorig jaar vierde in de Grote Prijs op zondagmiddag werd. “Ik heb alles gegeven in deze rubriek”, lacht de pupil van olympisch springruiter Tony Andre Hansen die voor het vierde jaar op rij zijn leerlingen in Vragender bijstaat. Lisa Ulven rijdt graag op Jumping de Achterhoek. “Een goed concours en minder koud dan bij ons hoor! Ik probeer zoveel mogelijk buiten Scandinavië te rijden. Het niveau is hier hoger en als je hogerop wil, moet je hier mee kunnen komen.”

Dapper
Lisa Nooren, winnares op vrijdagavond met haar andere paard en nu tweede, straalt ook. “Ik heb een super beestje”, kijkt ze naar de nog geen 1.60m grote Hocus Pocus de Muze. “Hij denkt dat ie wel twee meter groot is. Zo dapper is hij. Goed springen kon hij altijd al, maar hij houdt zijn hoofd laag en was zoekende in zijn balans. Ik moest er best wel aan wennen. Dan landde hij bijna op de kop en schoot de cap voor m’n ogen, maar hij is nu constanter geworden in zijn ritme. Ik denk dat hij nog veel hogere proeven kan springen”.

Driemaal Bonder
Om de CSI1* Grote Prijs om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs te winnen moest Maureen Bonder ‘s middags negentien barragekandidaten verslaan en dat lukte met Come Together (v. Chap 47), die alle drie 1.30m proeven won. De Belgische Ines van den Bosch en Annelies Vorsselmans, die ook al zeer constant reden, werden tweede en derde.

In de 1,35m After Five prijs won de Ier Michael Duffy op Scenletha (v. Scendix). Ines van den Bosch op Watch Me (v. Cantos) hield in het 1.20m de 15-jarige Madée Schuttenbeld op Vayrenta (v. Haarlem) van de derde zege af. In de M-finale om de Louis Venhorst Fourage Trophy was Linda Klaassen winnares op Hidiene (v. Whitaker).

Auteur: Wendy Scholten

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *