Judith Vetker winnares Louis Venhorst Fourage Trophy klasse M

Gedwongen wedstrijdpauze houdt Liza Tiebot niet tegen
December 4, 2014
Ehning wint CSI1* Grote Prijs op Jumping de Achterhoek
December 6, 2014
Gedwongen wedstrijdpauze houdt Liza Tiebot niet tegen
December 4, 2014
Ehning wint CSI1* Grote Prijs op Jumping de Achterhoek
December 6, 2014
Toon alles

Judith Vetker winnares Louis Venhorst Fourage Trophy klasse M

Met de Louis Venhorst Fourage Trophy op het programma van Jumping de Achterhoek wordt aan landelijke ruiters de mogelijkheid geboden om van een internationale ambiance te proeven en dat paste Judith Vetker wel. De Twente Cup-winnares klasse M won vrijdagavond de M-finale met de zesjarige, zelfgefokte Dimanche (Wizzerd WV x Goodtimes) door haar clubgenote Laura Spekenbrink met de achtjarige Brown Poppy (v. Upgrade) te kloppen.

“Ik zag Laura rijden en zij heeft zo’n snel paard! Mijn merrie heeft nog maar vier keer M gelopen, maar wel steeds in de topdrie. Vanavond konden we niet sneller. Ik probeerde er nog een galopsprong uit te laten van hindernis één naar twee, maar onderweg zag ik dat dat toch niet ging. Daarna kon ik steeds mooi de eerste afstand pakken”, vertelt ze. Vetker had twee ijzers in het vuur, maar met de vijfjarige, minder ervaren Espoir (v. Zirocco Blue VDL) reed ze rustig foutloos in de barrage en werd ze achtste.

Dimanche is een jaartje gereden door Judith’s zusje Liseth en won al veel in de klasse L. “Goed opgeleid, riep ze al… Liseth vindt het leuk om B en L te rijden en dat was voor Dimanche wel goed. Ze sprong veel te hoog op en moest eerst maar eens veel vertrouwen gaan krijgen in de lagere proeven. Het is echt een heel fijn paard. En ook nog eens een eigen fokproduct. Dimanche is het eerste veulen van Blue River, waarmee ik bij de junioren en young riders heb gereden.”

Competitiesponsor Louis Venhorst komt binnenkort Vetker’s extra prijs aan huis brengen: twee ton aan Duits kruidenhooi. “Dat komt wel op”, lacht de Wierdense amazone.

De topvijf werd overigens bezet door merries met op de derde en vierde plaats nakomelingen van Quattro B: Athene onder Marijn Nieuwenhuis en Bugatti onder Julian Kok. Vijfde, zesde en zevende werden nakomelingen van Tangelo van de Zuuthoeve: Escada met Anneke Niels-van Wijngaarden, Enorm B met Eddie Brinkman en Balisto met Marije ten Have.

 

 

Comments are closed.