Gedwongen wedstrijdpauze houdt Liza Tiebot niet tegen

Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek
December 3, 2014
Judith Vetker winnares Louis Venhorst Fourage Trophy klasse M
December 6, 2014
Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek
December 3, 2014
Judith Vetker winnares Louis Venhorst Fourage Trophy klasse M
December 6, 2014
Toon alles

Gedwongen wedstrijdpauze houdt Liza Tiebot niet tegen

Liza Tiebot is de winnares van de internationale 1.40m PSC Lichtenvoorde Prijs op Jumping de Achterhoek. Ze won de rubriek met Winchester (v. Guidam) door 18 andere barragekandidaten te kloppen. Een mooie comeback nadat ze er zelf een maand uitlag wegens ziekte en zich op het laatste moment voorbereidde via wedstrijden in Mariënheem en Luttenberg vorige week.

“In Mariënheem werden we derde in het ZZ, in Luttenberg eerste. Toen wist ik zeker dat ze klaar waren voor Jumping de Achterhoek”, vertelt Liza Tiebot, die in de prijsuitreiking Willem Greve, Bertram Allen en Lars Nieberg achter zich had staan. Ze moest al vroeg van start in de barrage en hoefde niet eens alles uit de kast te trekken op deze openingsdag van het tweede springweekend.

“Winchester kan heel heet worden. Ik spreek met mezelf altijd af dat ik de eerste dag niet te hard wil rijden omdat ik daar de rest van de week wat last van kan hebben. Maar vandaag was Winchester mooi relaxed. Je moet zelf wel heel wakker zijn in de barrage. Voor je het weet, draait hij onder je vandaan. Hij verliest geen meter in de wendingen en daar hebben we het denk ik op gewonnen”, vertelt de amazone uit Olst, die vanochtend al met een tweede prijs begon in het 1.20m met de zesjarige Do (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Mitchel Sonneveld won deze rubriek met Blom’s Doraine (v. Carolus II), gefokt door eigenaar Rinus Blom.

In het 1.30m springen om de Jumping de Achterhoek prijs won Sander Geerink uit Gelselaar met de zevenjarige Spectrum (v. Spartacus), voor Lars Kuster uit Stokkum met Cash Casper (v. Quasimodo van de Molendreef).

Liza Tiebot laat zich zoals veel ruiters positief uit over de eerste editie van Jumping de Achterhoek in Vragender. “Het is echt een super mooi concours. Een schitterende piste, het losrijterrein groot genoeg en korte loopafstanden. Dat werkt fijn” Ook de Duitser Marcus Ehning, de nummer drie van de wereldranking, heeft geen spijt dat hij het topconcours in Parijs aan zich voorbij heeft laten gaan. “Alles is hier goed voor elkaar. Ik kan hier zes jongere paarden rijden en tussendoor m’n leerlingen begeleiden.

Jumping de Achterhoek heeft veel topruiters aan de start. Sommige hebben toppaarden meegenomen die na een blessure- of rustperiode in opbouw zijn, zoals Sterrehof’s Tamino van Marc Houtzager, Ukato met Willem Greve en Cerona HS termet Hendrik-Jan Schuttert, die overigens allemaal foutloos sprongen op de eerste dag. De meeste paarden die ze mee hebben, zijn jongere talenten, zoals de achtjarige Girlpower (v. Darco) waar Willem Greve tweede mee werd in het 1.40m. Bertram Allen werd hier derde met de pas zevenjarige High Valley (v. Obourg). Marc Houtzager won met de achtjarige Bylou (v. Phin Phin) de zevende prijs van de 93 starts.

De laatste rubriek van de dag was het 1.45m om de Arink Mercedes Groenlo Prijs, die in de Achterhoek blijft. Bart Bles uit Babberich won de proef met de achtjarige Babylotte (v. Dollar du Murier), voor Pim Mulder met de negenjarige Amigo (v. Casco). Gert-Jan Bruggink op MCB Ulke (v. Lux) en Michael Greeve op Witney BB (v. Nabab de Reve) maakten de Nederlandse topvier complete.

Bron: Jumping de Achterhoek / auteur persbericht Wendy Scholten

Comments are closed.