Manon van den Hof en Elike Morsink winnaressen Twente Cup finales

Ehning wint CSI1* Grote Prijs op Jumping de Achterhoek
December 6, 2014
Grote Prijs van Oost Gelre voor Bertram Allen
December 7, 2014
Ehning wint CSI1* Grote Prijs op Jumping de Achterhoek
December 6, 2014
Grote Prijs van Oost Gelre voor Bertram Allen
December 7, 2014
Toon alles

Manon van den Hof en Elike Morsink winnaressen Twente Cup finales

PERSBERICHT 6-12-2014 – De Twente Cup finales op Jumping de Achterhoek werden gedomineerd door meiden uit een echte paardenfamilie. In de categorie ABC pony’s won de achtjarige Manon van den Hof, waarbij haar zus Irene tweede werd. Zij zijn dochters van de bekende zadelmakmaker en springruiter Gert van den Hof. Elike Morsink, zusje van de succesvolle junioramazone Veronique (winnares Twente Cup finale paarden 2013) en nichtje van Grand Prix-ruiter Gerben Morsink, won bij de grotere pony’s.

Met de verhuizing van Indoor Twente naar Jumping de Achterhoek werd ook de Twente Cup finale naar Vragender verplaatst. “Eerst wel een beetje jammer dat de finale niet in Twente bleef, maar het is hier wel een heel mooie hal”, vertelt de 13-jarige Elike Morsink, die in 2011 en 2012 ook al de Twente Cup finale won maar dan bij de kleine pony’s. Dit keer zat ze op de E-pony Verolina (v. Indoctro), waarmee ze in de klasse L uitkomt. “Het was alles of niets in de barrage. Maar het paste mijn pony wel. Je kon lekker galopperen”, glimlacht de amazone uit De Lutte, die Verolina pas sinds augustus rijdt. Daarvoor werd de 12-jarige klein gebleven merrie uitgebracht door haar zussen Veronique en Claudia.

De tweede prijs bij de D/E-pony’s met bijna een seconde verschil met de winnares, ging naar Lisa Anbergen met Roxet. Derde in de barrage met negentien starts werd Madée Schuttenbeld met Giorgio. De pony Roxet behoort trouwens tot de succesvolle familie Van den Hof uit Slagharen, die de finale voor kleine pony’s overheerste. In een barrage met tien deelnemers zette de pas achtjarige, maar al veel winnende Manon van den Hof een sensationele tijd neer met Jessy, terwijl haar zus Irene met Whoopy als tweede volgde met 0,65 seconde afstand. Dat wordt binnenkort een reis naar Divoza, want Manon won een cheque ter waarde van 750 euro en Irene één van 350 euro. Voor de nummer drie, Thijmen Vos, zoon van Robert Vos en Annet Willems, met Shunshine was er een cheque van 150 euro. Deze waardebonnen waren er ook voor de topdrie bij de D/E-pony’s.

Gezien de publieke belangstelling tijdens de finale en de groei van veertig procent meer aanmeldingen voor de Twente Cup competitie, mag de verhuizing naar Jumping de Achterhoek als een positieve impuls gezien worden.

 Bron: Jumping de Achterhoek – auteur Wendy Scholten

Comments are closed.