Planwijziging brengt Kars Bonhof zege in U25 Grote Prijs

Teamzege voor Belgische ponyruiters
November 28, 2015
Van de Mheen en Richter bewijzen zich op Jumping de Achterhoek
November 29, 2015
Teamzege voor Belgische ponyruiters
November 28, 2015
Van de Mheen en Richter bewijzen zich op Jumping de Achterhoek
November 29, 2015
Toon alles

Planwijziging brengt Kars Bonhof zege in U25 Grote Prijs

[PERSBERICHT] Kars Bonhof (18) heeft zijn ambitie bewezen. Hij won zaterdagavond op Jumping de Achterhoek de Grote Prijs voor U25 ruiters (onder de 25 jaar), oftewel de allerhoogste rubriek van dit internationaal jeugdweekend met hindernissen op 1.45m niveau. Een groot contrast met vorig jaar toen hij met hetzelfde paard de junioren Grote Prijs in Vragender afsloot met vijf gevallen balken. Zijn geheim? Een andere trainer, Jurgen Stenfert, die hem deze avond tot op het laatste moment de winnende tips doorspeelde.

Met volgepakte tribunes en een goed deelnemersveld werd de Grote Prijs een daverend slot. Tien van de 27 deelnemers plaatsten zich voor de barrage, waarin Kars Bonhof als eerste van start ging en een tijd neerzette waar niemand anders aan tipte. Alleen Jake Saywell, de Britse ruiter in dienst van Westendorper Roelof Bril, maakte het even spannend op Grand Cru van Pamel (v. Cicero Z). Hij werd tweede, voor Zoï Snels met de fantastisch springende hengst Quality Time TN (v. Quantum). De zesde plaats van Kim Hoogenraat mag ook niet onvermeld blijven met de achtjarige belofte Caesar (v. Ukato), die met verstand opgeleid wordt voor komend buitenseizoen.

Bonhof is blij met de zege op Tenessee V (v. Toronto). “Als ik in een barrage van een Grote Prijs zit, rijd ik altijd om te winnen”, lacht hij. “Maar het is maar goed dat Jurgen Stenfert nog een planwijziging doorvoerde toen ik de ring in reed. Ik zou eerst om de pilaar rijden richting de dubbelsprong, maar hij zei last-minute dat ik er voorlangs moest. En als hij dat zegt, dan doe ik dat. Dan vertrouw ik hem dat het kan.”

Het jonge springtalent traint sinds februari bij Stenfert in Velp en is er nu drie maanden in dienst. “Het is snel gegaan. We maakten een plan voor het NK junioren in april, waar ik vierde werd. Daarna mocht ik de landenwedstrijd in Wierden rijden, daarna in Hagen en vervolgens naar het EK waar ik beste Nederlander was met een 18e plaats. Vier weken terug waren we tweede in de Grote Prijs voor U25 in Oostenrijk. Ik leer ontzettend veel van Jurgen, hij heeft zoveel ervaring en brengt me technisch rijden bij. Maar gelukkig heb ik ook een fantastische paardeneigenaar, Tonnie Verhoeven, van wie ik Tenessee V twee jaar geleden te rijden kreeg.”

Zaterdag werden zes internationale rubrieken verreden, waarbij Iris Zwienenberg de 1.15m ponyrubriek won met Bora Bora. De vier andere proeven waren voor het buitenland. Zo werd de spannende teamwedstrijd pony’s gewonnen door België. Het Ierse talent Harry Allen won voor de tweede dag op rij de 1.20m Children rubriek met Wild Thing L en keek raar op toen Sinterklaas en twee zwarte pieten de prijsuitreiking verzorgden.

Knap tweede op 1.30/1.35m niveau werd Micky Morssinkhof met Care For Love (v. Cardento). De finale klasse M om de Louis Venhorst Fourage Trophy werd gewonnen door de Oldenzaalse Pleun Steenbeeke met Jufferbeek’s Effekan.

Zondag is de slotdag van het jeugdweekend met Grote Prijzen voor de pony’s, Children en junioren. De toegang is gratis.

Meer info: www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.