Van de Mheen en Richter bewijzen zich op Jumping de Achterhoek

Planwijziging brengt Kars Bonhof zege in U25 Grote Prijs
November 28, 2015
Successen voor Sundance en This Lux op Jumping De Achterhoek
November 30, 2015
Planwijziging brengt Kars Bonhof zege in U25 Grote Prijs
November 28, 2015
Successen voor Sundance en This Lux op Jumping De Achterhoek
November 30, 2015
Toon alles

Van de Mheen en Richter bewijzen zich op Jumping de Achterhoek

Elize van de Mheen en Emiel Richter hebben vandaag de beste Nederlandse prestaties neergezet in de Grote Prijzen voor pony’s en junioren tijdens het jeugdweekend van Jumping de Achterhoek. Buitenlands talent profileerde zich elke dag in Vragender en won alle vijf rubrieken op zondag, waaronder ook de Grote Prijs voor Children.

In de afsluitende Grote Prijs voor junioren op 1.40m niveau bracht paardenliefhebber Jan Markink, VVD gedeputeerde van Provincie Gelderland, de felicitaties over aan de Duitser Lars Volmer met Maja H (v. Contendro I) die het ‘Morssinkhof feestje’ verstoorde. Lang ging Simon Morssinkhof, het in België wonend neefje van PSC Lichtenvoorde-eigenaar Eric Morssinkhof, aan de leiding met Gines van de Klunderd (v. Chatman) maar hij had één krappe wending laten liggen en werd tweede.

Beste Nederlander was Emiel Richter (18) uit De Lutte met de zeer ervaren Cash Junior (v. Cash), die met Gert-Jan Bruggink al veel rubrieken won. Ze sprongen rustig dubbel foutloos rond, wat hem de derde prijs opleverde. Lars Kuster en Veronique Morsink volgden als vierde en vijfde met een fout. Cash Junior is nog van Bruggink, bij wie Emiel Richter twee jaar geleden op stage ging en tegenwoordig vier paarden per dag rijdt naast zijn studie Small Business. “Ik rijd Cash Junior nog maar een maandje, dus ik had nog niet op dit resultaat gerekend”, vertelt hij. “Dit weekend zaten al m’n paarden in de prijzen, het ging goed.”

Pony’s
In de Grote Prijs voor pony’s op 1.25m reed Elize van de Mheen met het mes tussen de tanden met EK-pony Ensilla (v. Luron). In de barrage met dertien kandidaten kwam de complete top aan de start. Elise van de Mheen reed vol ambitie in 33,53 seconden rond, maar de galopsprongen van Stakkati (v. Stakkato) van de Zweed Adam Carey waren nog ritmischer waardoor hij won in 32.86 seconden.

“Ja, dat is heel even balen die tweede plek, al gun ik het Adam ook wel hoor. Het is een enorme strijd onderling. Ik rijd al vanaf mijn elfde internationaal en ben nu veertien. Het gaat steeds beter en ik wil straks net als Lisa Nooren bij de paarden Nederlands kampioen bij de junioren én young riders worden en EK’s rijden. Daar vecht ik voor en daar train ik elke dag voor, samen met mijn broer, m’n vader en Wout-Jan van der Schans”, vertelt Elize van de Mheen gemotiveerd.

Children
De Grote Prijs voor Children kwam op naam van de Duitse Vicky Venschott, die met tranen van blijdschap haar prijzen in ontvangst nam met Cortez EGE (v. Corrado I). Beste Nederlandse hier was Skye Morssinkhof op de vierde plaats met Lucas (v. Lincoln).

Jumping de Achterhoek gaat donderdag 3 december verder en sluit op zondag 6 december af. Ruiters uit de wereldtop staan last-minute nog te dringen om een startplaats.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.