Plasje voor de voltigevereniging

Deelnemerslijst CSI1* / CSI2* weekend
November 14, 2018
Micky Morssinkhof: ‘Een vrije dag geef ik me zelden’
November 17, 2018
Deelnemerslijst CSI1* / CSI2* weekend
November 14, 2018
Micky Morssinkhof: ‘Een vrije dag geef ik me zelden’
November 17, 2018

Wist je dat elke 50 cent voor een plasje of grote boodschap op Jumping de Achterhoek goed besteed is? De dames van Voltige Vereniging Lichtenvoorde houden de toiletten geurig en fleurig en houden daarmee hun vereniging in stand. “Nou, zeker weten. Wat we van dat geld allemaal al gedaan hebben…”, vertelt voltigetrainster Joyce Roemaat.

 “Ja, het is zuur verdiend geld en niet iedereen staat te springen om dit werk te doen, maar alle leden helpen mee, op de heel kleintjes na dan. We hebben er een voltigesingel van kunnen kopen, een groot deel van het bedrag is besteed aan de aankoop van een trailer en zelfs een voltigepaard. We hebben net een nieuw paard gekocht, Chef, waarvan we een deel van de aankoopsom weer hopen terug te verdienen. Zonder de WC-bijdrages kan onze vereniging niet bestaan.”

Voltige is gymnastiseren op de rug van een galopperend paard als solo of in teamverband en Joyce Roemaat begeleidt alle groepen. “We hebben 20 tot 25 leden in de leeftijd van 7 tot en met 25 jaar. De contributie ligt laag, maar we hebben wel hoge kosten. We kunnen oliebollen verkopen, maar we komen liever naar Jumping de Achterhoek. Het is er gezellig, je hebt veel aanspraak van mensen en je hoort nog eens wat talen voorbijkomen. Als we af en toe wat extra’s van de bezoekers krijgen voor de ‘paardenmeisjes’, kan onze dag helemaal niet meer stuk.”

Meer weten over de voltigevereniging? Klik hier

Auteur: Wendy Scholten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *