Provincie Gelderland en Rabobank ondersteunen Jumping de Achterhoek

Selecties om Louis Venhorst Fourage Trophy in volle gang
November 3, 2015
Topruiter Ehning: ‘Veel redenen om weer naar Vragender te komen’
November 12, 2015
Selecties om Louis Venhorst Fourage Trophy in volle gang
November 3, 2015
Topruiter Ehning: ‘Veel redenen om weer naar Vragender te komen’
November 12, 2015
Toon alles

Provincie Gelderland en Rabobank ondersteunen Jumping de Achterhoek

Jumping de Achterhoek, het internationaal springconcours van donderdag 26 november tot en met zondag 6 december in Vragender, mag rekenen op financiële ondersteuning van de provincie Gelderland en de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek. Paardensport is één van de kernsporten van Gelderland en de provincie noemt Jumping de Achterhoek een geweldige aanwinst naast topsportevenementen als Outdoor Gelderland in Arnhem, de internationale menwedstrijd in Beekbergen en het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden In Ermelo.

Samen met hoofdsponsor Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek organiseert Jumping de Achterhoek een business event. Deze netwerkbijeenkomst ‘Meer! In de Achterhoek’ vindt vanaf 14.00 uur plaats op vrijdagmiddag 27 november op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde van de familie Morssinkhof. Aan het woord komt Joop Alberda, Internationaal Sports Consultant, met als onderwerpen topsport, ondernemerschap en talentontwikkeling. Jong springtalent Ruben Romp vertelt over zijn ervaringen met het Rabo Talentenplan, gevolgd door een netwerkborrel op de VIP-loge.

De provincie Gelderland wil de meest sportieve provincie van Nederland zijn. Met de focus op sport en bewegen is het een gezonde, vitale én aantrekkelijke provincie. Bovendien is Gelderland echt een paardensportprovincie. Gelderland gedeputeerde Jan Markink is blij met de verbinding tussen het programma Gelderland Sport! en de paardensport. “Paardensport wordt veel beoefend en is toegankelijk voor een breed publiek. Het verbindt onze Gelderse inwoners, jong, oud, met en zonder beperking, professionals en amateurruiters, ondernemers en recreanten. Ik ben er trots op dat Jumping de Achterhoek in Vragender plaatsvindt. Wat een mooi evenement. Daar dragen wij graag aan bij.”

Tijdens het eerste weekend van Jumping de Achterhoek komen de beste jeugdruiters uit Europa en zelfs daarbuiten aan start. Een week later wordt er internationaal op 1.20m tot en met 1.45m niveau gesprongen. Voor de landelijke ruiters zijn er de L- en M-finales om de Louis Venhorst Fourage Trophy. Kortom, topsporters en jong talent ontmoeten elkaar bij Jumping de Achterhoek. De toegang is elke dag gratis.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.