Topruiter Ehning: ‘Veel redenen om weer naar Vragender te komen’

Provincie Gelderland en Rabobank ondersteunen Jumping de Achterhoek
November 9, 2015
Wat betekent wat tijdens Jumping de Achterhoek?
November 15, 2015
Provincie Gelderland en Rabobank ondersteunen Jumping de Achterhoek
November 9, 2015
Wat betekent wat tijdens Jumping de Achterhoek?
November 15, 2015
Toon alles

Topruiter Ehning: ‘Veel redenen om weer naar Vragender te komen’

Jumping de Achterhoek van 26 november tot en met 6 december in Vragender trekt opnieuw de beste ruiters ter wereld aan. Zo is Marcus Ehning uit het nabijgelegen Borken weer van de partij in het tweede weekend. De Duitser won al zes keer teamgoud op de Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en Europees kampioenschappen, veroverde al drie keer de wereldbeker en wordt gelouwerd vanwege zijn perfectionistische rijstijl. Ook Rolf-Göran Bengtsson is van de partij, de Zweed die in 2011 individueel goud op het EK won en in 2008 olympisch zilver. In het wereldbekercircuit staat Ehning momenteel gedeeld vijfde en Bengtsson achtste.

Hoewel er in hetzelfde weekend meer prijzengeld te verdienen is in Salzburg en Parijs, kiest Marcus Ehning ervoor om op Jumping de Achterhoek te starten. “Om heel veel redenen”, vertelt hij. “Ik kan mijn stalruiters en leerlingen meenemen en begeleiden en het is een perfecte wedstrijd om opkomende paarden ervaring te laten opdoen of om aan de comeback te werken van paarden die geblesseerd zijn geweest. De faciliteiten zijn fantastisch, de ring is mooi, het losrijterrein is goed en het is zo dichtbij dat ik thuis kan overnachten.”

Ehning heeft momenteel een grote groep paarden waaruit hij kan kiezen voor Vragender. Zelf won hij vorig jaar de CSI1* Grote Prijs op 1.30m niveau met Christy (v. Canturo), die afgelopen zomer in Parijs haar eerste 1.60m rubriek sprong. Met welke opdracht stuurt hij zijn eigen stalruiters en leerlingen de ring in? Om te winnen of om het paard zo goed mogelijk op te leiden? “Beide! Want soms moet een paard winnen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Maar het ligt er wel aan op welke manier. Resultaten zijn belangrijk, maar je moet wel winnen door goed te rijden. Dat staat bij mij voorop.”

De topruiter heeft dit indoorseizoen al fantastische concoursen gereden zoals Helsinki en Lyon, nadat hij begin dit jaar een klein stapje terug moest zetten. “Mijn toppaard Cornado raakte geblesseerd maar komt nu weer terug en Comme Il Faut, Singular la Silla en Funky Fred waren vanwege hun jonge leeftijd nog nog niet klaar voor het allerhoogste niveau.” Er staat dus een beloftevol winterseizoen voor de deur? “Ja, misschien wel, ik hoop het.”

Jumping de Achterhoek heeft vanuit 22 landen inschrijvingen ontvangen. Het eerste weekend is voorbehouden aan de jeugd. In het tweede weekend kunnen zowel jongere als oudere ruiters starten. De toegang is alle dagen gratis.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.