Sanne Thijssen klopt eliteruiters in 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs

Johannes Ehning winnaar 1.40m Henders & Hazel Prijs
December 4, 2015
Britt Wiefferink winnares 1.20m Small Tour finale
December 5, 2015
Johannes Ehning winnaar 1.40m Henders & Hazel Prijs
December 4, 2015
Britt Wiefferink winnares 1.20m Small Tour finale
December 5, 2015
Toon alles

Sanne Thijssen klopt eliteruiters in 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs

Als de wereldtop haar nog niet kende, dan is het nu wel. Marcus Ehning en Rolf-Göran Bengtsson zagen vrijdagavond toe hoe de pas 17-jarige Sanne Thijssen uit het Limburgse Baarlo hun snelle tijden aan flarden reed in de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs op Jumping de Achterhoek. Ze won de kwalificatierubriek voor de Grote Prijs op zondagmiddag met haar schimmeltje Warette (v. Casco).

Doron Kuipers werd voor de tweede dag op rij tweede met zijn geroutineerde Zinius (v. Nabab de Reve). Derde werd Marcus Ehning met de nog jonge, maar zeer beloftevolle hengst Cordynox (v. Cornado I), voor Twentenaar Remco Been met VDL Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker). Bengtsson liet zich uiteindelijk naar de zevende plaats drijven met de bloedmerrie Savita (v. Stakkato Gold).

Het parcours van Henk Linders stond goed aan de maat, maar de paarden hadden er weinig moeite mee en 28 van de 85 bleven er foutloos. Daarvan kwamen er 19 daadwerkelijk terug in de barrage aangezien sommige ruiters de krachten van hun paarden willen sparen voor de hoofdrubriek op zondag.

Sanne Thijssen schoot als een pijl uit de boog en hoewel ze links en rechts een galopsprong extra reed, pakte ze tijdwinst door ultra-krap te draaien met Warette. “Het is maar een klein beestje. Op zich heeft ze best veel galop, maar ik kan heel makkelijk een galopsprong extra rijden zonder dat ze langzamer is. Eigenlijk heeft ze helemaal niet veel vermogen, maar ze is blind voor hoge hindernissen. Als ik haar een 1.50m Grote Prijs binnen zou rijden, zou ze het ook voor me doen.”

Leuk feitje is dat Warette in april de nummer twee van het Nederlands kampioenschap junioren in Mierlo was, maar geen medaille kreeg omdat Sanne Thijssen al goud won met de merrie Ulena die ze zondag in de Grote Prijs start.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.