Johannes Ehning winnaar 1.40m Henders & Hazel Prijs

Greeve, Kuipers en Dubbeldam in top-3 GP-kwalificatie
December 3, 2015
Sanne Thijssen klopt eliteruiters in 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs
December 4, 2015
Greeve, Kuipers en Dubbeldam in top-3 GP-kwalificatie
December 3, 2015
Sanne Thijssen klopt eliteruiters in 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs
December 4, 2015
Toon alles

Johannes Ehning winnaar 1.40m Henders & Hazel Prijs

De 33-jarige Johannes Ehning, jongere broer van topruiter Marcus Ehning, heeft vanavond op Jumping de Achterhoek de 1.40m Medium Tour om de Henders & Hazel Prijs gewonnen. Ehning bleef Chantal Regter met 0,05 seconde voor met Cayenne (v. Cornet Obolensky), die volgens de Duitser al zeker twintig internationale rubrieken heeft gewonnen.

“Cayenne is een 12-jarige merrie met zeer veel instelling die van de zomer haar eerste 1.60m parcours in Abu Dhabi gelopen heeft. Het is mijn beste paard op het moment. Ze is van Judith Gölkel van Niebor Pferde, die haar als zesjarige kocht en bij mij in training zette. Ik rijd al heel lang paarden voor haar en heb er nu zes van haar staan. Het mooie daarvan is dat je als ruiter internationaal competitief kan zijn omdat die paarden niet verkocht worden. Als je steeds met een ander paard van huis moet, kom je nooit tot resultaten”, vertelt Johannes Ehning.

Ehning is enthousiast over Jumping de Achterhoek. “Ik kende deze accommodatie al, maar dit is een geweldig mooi concours. Alle faciliteiten die je als ruiter wenst zijn voor elkaar en de parcoursbouwer Henk Linders zet steeds zeer mooie parcoursen neer. Ik ben blij dat ik hier kon starten.”

Slapen kan Ehning thuis, want hij woont vlak over de grens in Stadtloh, waar hij een jaar geleden zijn eigen stal kocht en daarmee het familiebedrijf in Borken verliet. “Daar stonden buitenstaanders wel van te kijken, maar ‘s winters werd het erg druk in onze kleine binnenhal. Doordat we zelf reden, maar ook onze leerlingen en dan hadden we nog onze klanten die paarden kwamen uitproberen. We waren van plan om een nieuwe hal bij te bouwen, tot er een accommodatie achttien kilometer verderop te koop kwam. Dat bleek een goedkopere oplossing.”

Inmiddels heeft Johannes Ehning 35 springpaarden op stal, waaronder vijf eigen paarden. De overige zijn van eigenaren. “Van Niebor heb ik nu zes paarden, voordat ik verhuisde reed ik er achttien van haar. Die anderen zijn naar andere ruiters gegaan. Achttien waren er voor mij teveel, want Niebor verkoopt nooit en ik wil toch ook handel ernaast doen om mijn stal stapje voor stapje steeds mooier te kunnen maken.”

Terug naar de wedstrijd, hier werd Chantal Regter tweede met Bengel (v. Jupilot). Dennis van den Brink uit Nijkerkerveen en in dienst van Marcus Ehning won de derde prijs met Devonport (v. Diamant de Semilly). Evy Morssinkhof uit België pakte de vierde prijs met Billy D (v. Diamant de Semilly).

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.