Dag 2: Skye Morssinkhof wint op Jumping de Achterhoek: ‘Oefenen doe ik thuis wel’

Kinderen welkom bij Berbar!
November 22, 2019
Dag 3: Max Haunhorst: ‘Imposant hier maar comeback Crueger kon niet beter’
November 23, 2019
Kinderen welkom bij Berbar!
November 22, 2019
Dag 3: Max Haunhorst: ‘Imposant hier maar comeback Crueger kon niet beter’
November 23, 2019
Toon alles

Dag 2: Skye Morssinkhof wint op Jumping de Achterhoek: ‘Oefenen doe ik thuis wel’

Skye Morssinkhof en G Vingino Blue tijdens Jumping de Achterhoek 2020. Foto Digishots

Acht rubrieken, vijf Nederlandse zeges op de tweede dag van Jumping de Achterhoek. Een daarvan was van Skye Morssinkhof (17) in de door haar familie gesponsorde Morssinkhof Rymoplast Prijs voor junioren op 1.35m niveau. “Superleuk, dat je dan in de prijsuitreiking gefeliciteerd wordt door je neef”, lacht de amazone uit Hierden op donderdagavond na een rit uit het boekje.

Skye Morssinkhof dook een halve seconde onder de tijd van de Duitser Mick Haunhorst. “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zou winnen, maar alles ging zo vloeiend. Zoals het moet. Dat scheelt natuurlijk ook veel tijd”, vertelt ze. “Eigenlijk was het plan om gisteren te winnen, maar toen was G-Vingino-Blue iets te gretig in de barrage en kregen we een balk. Vandaag was ze weer geweldig. Super dat het lukt op een concours als dit, dat door je oom en tante georganiseerd wordt. Maar als ik op een internationaal concours rijd, dan ben ik er sowieso niet om te trainen. Dat doe ik thuis wel. Als de paarden er klaar voor zijn, probeer ik te winnen.”

Het lijstje met mooie overwinningen met de achtjarige G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue VDL) wordt steeds langer. “Ze won in Lamprechtshausen twee dagen achter elkaar de zware tour en ik heb met haar mijn eerste rankingproeven gewonnen. Iedere wedstrijd wint ze wel wat. We zijn ook zo’n team. Ze kwam op vijf/zesjarige leeftijd, ze was van topamazone Dani Goldstein. Nee, ik had er niet direct een klik mee. Het is best een moeilijk paard, je moet haar leren kennen. We weten nu precies wat we aan elkaar hebben.”

Doel
Met de EK-pony Cedric is een succesvolle ponytijd vorig jaar definitief afgesloten, Skye’s focus ligt nu volledig op de paarden. “Ik zit in 6VWO en wil daarna graag een tussenjaar nemen om me te concentreren op het rijden. Ja, het liefst word ik prof ruiter. Ik weet dat heel veel mensen dat willen, maar ik ga me er wel voor inzetten. Tot die tijd wordt m’n school aangepast aan m’n rijden. Of ik tijdens concours aan m’n huiswerk zit? Dat zou wel moeten”, lacht ze. “Nee, ik doe er echt wel wat aan. Ik heb een doel. Dat is zo goed mogelijk paardrijden én mijn VWO-diploma halen”, zegt ze vastberaden.

Overige winnaars
De overige Nederlandse zeges werden op donderdag behaald door Hilde Veenstra met After Pleasure Toltien (1.20m Junioren & U25), Tani Joosten met Carioca de Riverland (1.35m U25), Roos van Sprang met Celeste (1.10m Children), Mila Everse met Flo (1.20m Children). Verder werden er proeven gewonnen door ruiters uit Engeland (twee) en Duitsland.

Programma
Jumping de Achterhoek vervolgt op zaterdag met zeven internationale jeugdrubrieken, waarvan de teamwedstrijd om 17.30 uur en de Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar om 20.15 uur ware hoogtepunten zijn. ’s Middags is er een leuke kindermiddag. Op zondag worden de overige drie Grote Prijzen verreden: voor Children, Junioren en pony’s.

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto’s: Digishots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *