Stal Beerbaum deelt eerste tik uit op Jumping de Achterhoek

Richard vogel, Jumping de Achterhoek, mercedes arink
Richard Vogel winner 1,45m Arink Mercedes Prize
November 30, 2017
Another victory for Madee Schuttebeld
December 1, 2017
Richard vogel, Jumping de Achterhoek, mercedes arink
Richard Vogel winner 1,45m Arink Mercedes Prize
November 30, 2017
Another victory for Madee Schuttebeld
December 1, 2017
Toon alles

Stal Beerbaum deelt eerste tik uit op Jumping de Achterhoek

Richard Vogel and Solitär at Jumping de Achterhoek 2017, photo © DigiShots

Bij de naam Richard Vogel gaat nog niet bij iedereen een lampje branden, maar dat kan over een paar jaar maar zo anders zijn als hij in de voetsporen van zijn collega’s treedt. Vanavond won de Duitser de 1.45m Zware Tour om de Arink Mercedes Prijs op Jumping de Achterhoek en daarmee deelt Stal Beerbaum de eerste tik uit in de tweede internationale springweek. ‘Richie’ werkt sinds oktober 2016 voor grootmeester Ludger Beerbaum, die zelf ook deelneemt in Vragender.

Richard Vogel (20) zette donderdagavond een strakke rit neer met de negenjarige Solitär (v. Salito), die gefokt is door Ludger’s sponsor sinds jaar en dag Madeleine Winter-Schulze. “Zo ongelooflijk snel ging ik niet eens. Ik heb gewoon een heel snel paard”, glimlacht hij. Sander Geerink op Bentley N (v. Numero Uno) en Doron Kuipers op Dickyville (v. Quasimodo Z) volgden als tweede en derde.

Topwedstrijd
De eerste indruk over Jumping de Achterhoek is heel goed, zegt Richard Vogel. “Eerste keer hier, maar het is echt een topwedstrijd met super faciliteiten. Het geeft echt een goed gevoel als je ziet hoe verschrikkelijk veel mensen hier voor ons aan het werk zijn om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Dat zie je echt niet op elk concours hoor!”, wijst de winnaar naar alle parcoursbouwers en vrijwilligers die na afloop van de rubriek de piste klaarmaken voor de volgende dag.

Idolen
Zelf voelt hij zich gezegend om voor Stal Beerbaum te rijden. “Als kind zat ik echt aan de TV gekluisterd als ik Ludger Beerbaum en Marcus Ehning zag rijden. Zij waren mijn idolen en nu rijd ik voor ze. Ludger is naast ruiter een echte business man en niet alle dagen op stal, maar als ik hem wat vraag helpt hij altijd. Ik heb al zoveel geleerd.”

“Wat de stal zo succesvol maakt? Dat vragen heel veel mensen, maar dat is niet één ding. Het begint met het juiste voer. Ludger heeft een eigen brok ontwikkeld, en top hooi. Het gaat om hoe de grooms met de paarden werken, het managen van de paarden. Elke stap is gepland en georganiseerd, maar ondertussen wordt niets overhaast. ‘Neem je tijd, geen haast’, zeggen ze steeds. ‘Je kan niet sneller omhoog dan wat je paard aangeeft’. Dat geeft vertrouwen. Mijn collega Philipp Weishaupt was na de Medium Tour finale klaar en vroeg of hij voor mij moest blijven om te helpen. Maar ik zei: ‘Ik denk dat ik het wel zelf kan’.” En dat werd geillustreerd met een zege.

Simon Morssinkhof
De op één na hoogste rubriek, de 1.40m PSC Lichtenvoorde Prijs met maar liefst 99 deelnemers, werd gewonnen door Simon Morssinkhof die vorig weekend ook al een jeugdrubriek won. Hij was nu 2,5 seconden sneller op Bubsylon (v. Upsilon van de Heffinck) dan Pim Mulder op Ecanto J (v. Canturano). Egyptenaar Mohamed Taher Zeyada werd derde. “Bubsylon is echt een paard voor speedproeven. Hij houdt ervan om met veel ritme gereden te worden. Voordat wij hem begin dit jaar kochten had hij al veel gewonnen en nu met mij ook. Ik zou hem eigenlijk eerst niet meenemen dit weekend, maar ik ben blij dat ik hem toch rijd. Hij had er vanavond echt zin in”, vertelt het 17-jarig neefje van Eric en Nory Morssinkhof, eigenaren van PSC Lichtenvoorde.

Tussen de rubrieken door probeert Simon Morssinhof de kunst af te kijken bij de topruiters als Ehning, Beerbaum, Weishaupt en Dubbeldam die in Vragender aan de start verschijnen. “Dan ga ik toch ‘stiekem’ even kijken op het losrijterrein hoe zij met de paarden werken en wat ze doen. Dat zie je immers niet elke dag. Echt leuk dat ze hier zijn!”

Bonder en Schuttenbeld
De 1.30m Morssinkhof Rymoplast Prijs met 89 starts werd gewonnen door de Drentse Maureen Bonder op Come Together (v. Chap 47). De 1.20m rubriek kwam op naam van Madée Schuttenbeld op Vayrenta.

Op vrijdag 1 december staan vijf internationale rubrieken gepland, waaronder de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs aan het eind. Samen met optredens van dweilorkest De Wiksbössels belooft het een enerverende en gezellige avond te worden.

 

Auteur: Wendy Scholten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *