Dag 3: Steven Veldhuis wint Grote Prijs: ‘Dubbel feest vandaag’

Dag 2: Kuster, De Weert en Schröder vooraan
December 3, 2021
Dag 4: Sander Hulst en Renske van Middendorp winnen ‘Anemone Bokaal’
December 5, 2021
Dag 2: Kuster, De Weert en Schröder vooraan
December 3, 2021
Dag 4: Sander Hulst en Renske van Middendorp winnen ‘Anemone Bokaal’
December 5, 2021
Toon alles

Dag 3: Steven Veldhuis wint Grote Prijs: ‘Dubbel feest vandaag’

Steven Veldhuis wint de 1.45m GP 2021 met Installera Balia RS. Foto Digishots.jpg

Op dag 3 van Jumping de Achterhoek werd de nationale 1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland gewonnen door Steven Veldhuis met Installera Balia RS (v. Emerald van ‘t Ruytershof). Veldhuis vierde dubbel feest, want eerder op de dag was ook het 1.35m voor hem. “Ik heb twee fijne concoursdagen gehad. Nu een Sinterklaasfeestje.”

Jumping de Achterhoek kon dit weekend zonder publiek toch doorgang vinden, iets waar de deelnemende ruiters bijzonder blij mee waren. Ook winnaar Steven Veldhuis was erg opgelucht: “Ik had graag internationaal mee willen rijden en was al bang dat het helemaal niet door kon gaan. Maar gelukkig kon het nationaal wél. Het was niet zomaar een concours, de aankleding was extra en de parcoursen waren goed gebouwd door Louis Konickx: technisch en fijn te rijden. Complimenten voor de familie Morssinkhof, het was echt fantastisch.”

Steven Veldhuis: “Complimenten voor de familie Morssinkhof!” Foto Digishots

Geerink zet de toon, Veldhuis haalt in
In de 14-koppige barrage ging vierde starter Sander Geerink met Global (v. Cardento) er vol voor. Geerink en zijn tienjarige hengst kwamen zeer snel door het parcours en stopten de klok op 36,61 seconden. De volgende combinaties konden er niet aan tippen. Dat veranderde toen Steven Veldhuis met Installera Balia RS de ring in kwam. Veldhuis was duidelijk op jacht en verspilde van meet af aan geen tijd: 35,56 seconden.

Laatste starter Bas Moerings deed met de KWPN-hengst Ipsthar (v. Denzel v. ‘t Meulenhof) nog een aanval op de winst, maar werd derde in 36,67 seconden.

‘Ik moest wel aanvallen’
“Het was een lekker dagje vandaag” lacht de winnaar. Mijn merrie Installera Balia RS is acht jaar oud en dit was haar tweede 1.45m barrage. De eerste ronde verliep al volgens plan, ze sprong heel goed. Gisteren in het 1.40m had ze twee suffe foutjes, dat gebeurt haar eigenlijk zelden. Ik denk dat ze die nog een beetje in haar achterhoofd had, want op het voorterrein was ze al heel scherp.”

Veldhuis knalde in de barrage uit de startblokken en maakte het verschil waarschijnlijk al in de eerste meters: “Ik had goed gekeken naar de twee nieuwe lijnen in de barrage, die had ik ook al gelopen van tevoren. Als ik van de eerste naar de tweede hindernis op zeven galopsprongen wilde rijden, dan moest ik wel aanvallen. Alleen op de laatste lijn verloor ik iets tijd. Daar heb ik een galopsprong toegevoegd, want zes was voor mijn achtjarige merrie net te veel. Volgend jaar kan ze dat wel, voor nu heb ik heb mijn eigen rondje gereden.”

De merrie is nog steeds in bezit van fokker Freek Duinkerken van Redmill Stables. Veldhuis: “Ik ben met haar begonnen toen ze vier jaar was en heb altijd veel vertrouwen in deze merrie gehad. Ze heeft een goede instelling, techniek en een best grote galop. Wat ze me vandaag liet voelen was veelbelovend.”

1.35 gewonnen met ‘cadeautje’
Eerder op de zaterdag won Steven Veldhuis ook al de 1.35m Stal Melse Prijs met de achtjarige merrie Iregina. “Wij noemen haar thuis ‘ons cadeautje’. We hadden haar moeder met twee verschillende hengsten proberen te dekken, maar dat was allemaal niet gelukt. Iets van 16 maanden later, het was al bijna winter, kwam dit veulen opeens ter wereld. We hebben DNA-onderzoek laten doen, maar hebben nog steeds geen idee wie de vader is.” Het maakt Veldhuis niet uit. “De vader mag dan onbekend zijn, met zo’n goede merrie wil ik wel fokken.”

Ook het 1.35m werd door Steven Veldhuis gewonnen, ditmaal met Iregina. Foto Digishots

Tekst: Mirjam Hommes

Foto’s van Digishots van zaterdag zijn hier te bestellen

Klasse Z (1.30m) Gemeente Oost Gelre Prijs
1. Maikel Schennink, Glamour
2. Conor Drain, Clementine (Caretino Gold)
3. Wendy Scholten, Jocelyn Brown WS (Montender)
4. Bas van der Aa, Bruce Springsteen VDV Z (Berlin)
5. Steven Veldhuis, Elixer Blue (Mr. Blue)
6. Lars Kuster, Kingston (I’m Special de Muze)

Klasse ZZ (1.35m) Stal Melse Prijs
1. Steven Veldhuis, Iregina
2. Maxi De Weert, Hello Twiggy BB (Quality Time TN)
3. Claudia Morsink, Zabab Z (Zandor Z)
4. Sjoerd Kommers, Millstream’s Indy Gold (Bubalu VDL)
5. Conor Drain, Forever (Ingmar)
6. Eveliina Talvio, Glamour (Numero Uno)

1.45m Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland
1. Steven Veldhuis, Installera Balia RS (Emerald)
2. Sander Geerink, Global (Cardento)
3. Bas Moerings, Ipsthar (Denzel van het Meulenhof)
4. Glenn Knoester, Irish Coffee PR (Emerald)
5. Jurgen Stenfert, Casina 15 (Calido)
6. Melvin Greveling, Noukie (Deauville de La Vie)

Maikel Schennink en Glamour wonnen de 1.30m Gemeente Oost Gelre Prijs. Foto Digishots

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *