Upgrade voor Jumping de Achterhoek

Derde jaar Louis Venhorst Fourage Trophy op Jumping de Achterhoek
October 5, 2016
Jeugd massaal naar Jumping de Achterhoek
November 9, 2016
Derde jaar Louis Venhorst Fourage Trophy op Jumping de Achterhoek
October 5, 2016
Jeugd massaal naar Jumping de Achterhoek
November 9, 2016
Toon alles

Upgrade voor Jumping de Achterhoek

“Elk jaar een stapje groeien”, is het motto van Eric Morssinkhof van Paardensportcentrum Lichtenvoorde en dat zullen de deelnemers aan Jumping de Achterhoek merken. De derde editie van het internationaal springconcours in Vragender staat van 1 tot en met 11 december op de kalender en belooft weer nog meer prijzengeld.

“Qua deelnemers was het niet nodig, maar ik vind dat bij onze wedstrijd met zoveel uitstraling een tweede rankingproef hoort”, vertelt Eric Morssinkhof. Een Longiness ranking proef betekent een rubriek met minimaal 24.600 euro prijzengeld en punten voor de wereldranking, waarvan 25% van het prijzengeld voor de winnaar. De Grote Prijs op de laatste zondagmiddag kwam hiervoor al in aanmerking, maar nu ook de Medium Tour finale op zaterdagavond 10 december.

Nieuw is ook dat de jeugdruiters in het eerste weekend van 1 tot en met 4 december een extra paard kunnen meenemen voor de 1.20m rubrieken. “Dit was een verzoek van deelnemers van vorig jaar. De rubrieken voor met name de junioren en U25 (ruiters onder de 25 jaar) zijn van behoorlijk niveau. Als je paard daar nog net niet aan toe is of je wil een extra paard meenemen, dan kan de jeugd nu van dit 1.20m gebruik maken. Verder is de parkeergelegenheid verbeterd voor zowel ruiters als bezoekers. De personenauto’s kunnen nu geparkeerd worden in de nieuw aangelegde buitenpiste”, vertelt Morssinkhof.

Jumping de Achterhoek hoopt weer op een zeer sterk deelnemersveld, wat het evenement extra cachet zal geven. Als parcoursbouwers zijn de gerenommeerde Henk Linders (jeugdweekend) en Jos Brinkman (CSI1*/CSI2* weekend) aangetrokken.

Er zal ook ruimte zijn voor show en entertainment. Er is op zaterdag 3 december een Sinterklaas kindermiddag, er zijn feestavonden en op zaterdagavond 10 december treedt het Urkse Grand National Team op met hun supersnelle Shetland pony’s. De landelijke finales om de Louis Venhorst Fourage Trophy in de klasse L en M worden op 10 en 11 december verreden. Jumping de Achterhoek is voor jong en oud gratis toegankelijk.

 

Comments are closed.