Winst voor Suus Kuyten na trainerswissel

Excellente start voor Julia te Woerd
December 3, 2015
Greeve, Kuipers en Dubbeldam in top-3 GP-kwalificatie
December 3, 2015
Excellente start voor Julia te Woerd
December 3, 2015
Greeve, Kuipers en Dubbeldam in top-3 GP-kwalificatie
December 3, 2015
Toon alles

Winst voor Suus Kuyten na trainerswissel

De PSC Lichtenvoorde Prijs, de eerste rubriek voor CSI2* ruiters op 1.40m niveau op Jumping de Achterhoek, werd een daverende zege voor Suus Kuyten met Osaka (v. Clooney). De amazone uit het Noord-Hollandse Laren ging als laatste van start in de barrage met 21 deelnemers en zette de winnende tijd neer. Op een halve seconde afstand werd Jelmer Hoekstra tweede.

“Ik had niet het gevoel dat ik de snelste tijd had”, lacht Suus Kuyten na afloop. “Ik kon twee keer niet voluit, maar moest wachten om mijn merrie een goede afzet te geven. Maar het resultaat was goed genoeg. Karim El Zoghby, bij wie ik sinds een paar maanden train, zei van tevoren tegen me: ‘Alleen de eerste plaats telt, de nummer twee onthouden ze niet’. En die motivatie heb ik nou net nodig. Eerder reed ik wat te voorzichtig en haast te mooi. Karim is heel competitief en geeft me een schop onder m’n kont. Volgende week gaan we zelfs naar het vijfsterren concours in La Coruna! Erg spannend, maar ik heb het gevoel dat ik er nu klaar voor ben”, vertelt de oud-leerling van Henk Punt.

De in Nederland wonende Egyptenaar Karim El Zoghby, die zijn land al twee keer vertegenwoordigde op de Olympische Spelen, staat op de 75e plaats op de wereldranking en neemt ook deel aan Jumping de Achterhoek. “Hij helpt me super. Met alles, ook qua planning naar de wedstrijden toe. Ik wilde mijn merrie hier eerst op 1.30m niveau rijden, maar Karim zei me dat ze makkelijk hogerop kan. Ze heeft dat in het verleden al bewezen toen ze nog van Stal Eurocommerce was. Ik kocht haar vorig jaar april in de executieveiling.”

De tweede prijs ging naar Jelmer Hoekstra met Celine M Z. De Deen Martin Dinesen Neergaard, die eerder al een rubriek won, volgde als derde met Ladina v. Ladas), voor Sanne Thijssen met Warette (v. Casco).

Foto: Wendy Scholten namens Paardensportcentrum Lichtenvoorde feliciteert Suus Kuyten met het winnen van de 1.40m PSC Lichtenvoorde Prijs.

www.jumpingdeachterhoek.nl

Comments are closed.