Greeve, Kuipers en Dubbeldam in top-3 GP-kwalificatie

Winst voor Suus Kuyten na trainerswissel
December 3, 2015
Johannes Ehning winnaar 1.40m Henders & Hazel Prijs
December 4, 2015
Winst voor Suus Kuyten na trainerswissel
December 3, 2015
Johannes Ehning winnaar 1.40m Henders & Hazel Prijs
December 4, 2015
Toon alles

Greeve, Kuipers en Dubbeldam in top-3 GP-kwalificatie

Michael Greeve heeft op donderdagavond laten zien waarom hij één van de favorieten is voor het winnen van de Rabobank Grote Prijs van de Achterhoek komende zondagmiddag. De springruiter won op Jumping de Achterhoek in Vragender de Arink Mercedes Prijs op 1.45m niveau met de door zijn vader gefokte Whitney BB (v. Nabab de Reve).

Whitney BB behoort tot de meeste geroutineerde Grand Prix-paarden op Jumping de Achterhoek en heeft zich al ronduit bewezen. Nadat Michael Greeve begin dit jaar zijn visitekaartje af gaf door in Drachten zeer goed te presteren, reden ze sterk op Jumping Amsterdam en werden ze opgenomen in het Nederlands team tijdens de landenwedstrijden in Abu Dhabi, La Baule en Sankt Gallen.

“Whitney is van nature een heel snel paard en het parcours liep overal mooi”, analyseert Michael Greeve zijn winnende rit. “Ze is van de zomer doorgegroeid naar 1.60m niveau, maar het is voor haar wel fijn om af en toe een stapje terug te doen. Vorig jaar waren we hier ook en was ze vierde in de kwalificatie en zat ze in de barrage van de Grote Prijs. Dit is echt een super mooi concours. Nog mooier dan vorig jaar. De complimenten aan de familie Morssinkhof die zoveel voor de sport doet.

De tweede prijs in dit 1.45m ging naar Doron Kuipers met Zinius, die via zijn vader Nabab de Reve een halfbroer is van de winnende Whitney BB. Derde van de 86 deelnemers werd Jeroen Dubbeldam, die verrassend genoeg voor een zeer snelle tijd streed met de goed meewerkende Classic Man V (v. Cornet Obolensky). “Hij had een beetje straf na vorige week”, grapt de olympisch-, wereld- en Europees kampioen over het Grand Prix-paard dat in Stuttgart niet tot prestaties kwam.

De topvijf werd gesloten door Kirsten Rikkert met haar geroutineerde speedpaard Sorrento (v. Kingston) en de Duitser Johannes Ehning met Cayenne (v. Cornet Obolensky).

Op vrijdag gaat de internationale springsport om 8.00 uur verder. De tweede kwalificatieronde voor de Grote Prijs staat om 20.00 uur gepland, gevolgd door een feestavond.

www.jumpingdeachterhoek.nl / Auteur Wendy Scholten

Comments are closed.