Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in volle gang

Nieuw op Jumping de Achterhoek: Teamspringen voor landelijke ruiters
October 2, 2021
Beste jonge paarden van Nederland in GMB-finales
October 12, 2021
Nieuw op Jumping de Achterhoek: Teamspringen voor landelijke ruiters
October 2, 2021
Beste jonge paarden van Nederland in GMB-finales
October 12, 2021
Toon alles

Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in volle gang

Foto: Meervoudig finalewinnares Renske van Middendorp. Foto Digishots

De ponyruiters in de Achterhoek en daarbuiten hebben weer een competitie om naar uit te kijken, de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in de klasse L tot en met ZZ springen. Vorig jaar zou de competitie de zevende editie vieren, maar deze werd medio oktober onderbroken door de Covid-19 lockdown die tot half mei ging duren.

“Wat een domper was dat. De hele paardensport lag op z’n gat. Een teleurstelling voor de kinderen die al een ticket voor de finale op zak hadden, maar uiteindelijk kon ook Jumping de Achterhoek zelf niet doorgaan. Dat evenement staat weer op de kalender en daarmee ook de finale voor de ponyruiters op dinsdagavond 30 november”, vertelt Wendy Scholten, woordvoerder van Jumping de Achterhoek en oprichtster van de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal.

Bert van Kooten namens Anemone Horse Trucks is ook verheugd over de voortzetting van de wedstrijdreeks voor jeugdruiters. “De competitie wordt elk jaar zeer positief ontvangen en het laagdrempelige spreekt me zo enorm aan. Iedereen kan meedoen aan de selectiewedstrijden en het stimuleert de basissport. Uit deze poel van jonge ruiters komen misschien straks wel de toekomstige internationale ruiters!”

De eerste 2 selectiewedstrijden in Brummen en IJsselmuiden zijn al verreden. Wat hebben wij genoten van deze wedstrijden met prachtige combinatie’s.

Er komen nog 3 selectiewedstrijden in het voortraject:
24 oktober Saasveld
30 & 31 oktober Denekamp
7 november Vragender

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de betreffende locaties.

Wint een ponyruiter één van de selectiewedstrijden, dan mag hij of zij rekenen op een finaleticket met de betreffende pony. Dat geldt ook voor de nummers twee in de klasse L (D/E pony’s) en klasse M (C/D/E-pony’s). Er zijn twee finales: Om de kleine bokaal (klasse L) en de grote bokaal (klasse M t/m ZZ in handicap). Naast een mooie prijzenpot liggen er straks ook weer dekens en zadeldekjes van Anemone Horse Trucks klaar voor de meest succesvolle ponyruiters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *