Nieuw op Jumping de Achterhoek: Teamspringen voor landelijke ruiters

Definitief geen Jumping de Achterhoek 2020
December 10, 2020
Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in volle gang
October 11, 2021
Definitief geen Jumping de Achterhoek 2020
December 10, 2020
Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in volle gang
October 11, 2021
Toon alles

Nieuw op Jumping de Achterhoek: Teamspringen voor landelijke ruiters

Paardrijden een individuele sport? Niet op Jumping de Achterhoek in Vragender, want op dinsdagavond 30 november is er tijdens het internationale springconcours voor het eerst een teamwedstrijd voor landelijke ruiters. Waan jezelf in een team alsof je aan een landenwedstrijd meedoet. Vier ruiters starten, de beste drie resultaten tellen. Wie wint gaat met de jackpot van 800 euro naar huis en mooie dekens voor de paarden. Voor het tweede en derde team liggen er 500 en 250 euro klaar.

 

Een team bestaat uit een springruiter in de klasse B, L, M en Z paarden en er kunnen tien teams in totaal van start. “Dit gaat natuurlijk super spannend worden. Blijven er teams geheel foutloos, dan rijden de Z-ruiters van dat team een barrage. We hadden op Jumping de Achterhoek al veel aandacht voor ruiters op heel veel verschillende niveaus en leeftijden, maar de landelijke ruiter kwam nog niet echt aan bod. Met de teamwedstrijd kunnen ook zij in de internationale piste van start. En om de druk nog een beetje te verhogen, moeten ze nu een goede prestatie neerzetten met collegaruiters”, vertelt woordvoerster Wendy Scholten namens Jumping de Achterhoek.

Teamsponsor?
Het inschrijfgeld bedraagt 200 euro per team. “We kunnen ons zo voorstellen dat de ruiters daar wel een sponsor voor kunnen vinden die zijn of haar naam aan het team wil verbinden. Ze mogen natuurlijk ook zelf een teamnaam bedenken.”

De teamwedstrijd gaat naar verwachting op dinsdagavond 30 november van start om 19.30 uur als de finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks bokaal voor pony’s verreden zijn. De entree is gratis.

Inschrijven
De inschrijving is per direct geopend. Let op: Aanmelden doe je per team via een mail naar sport@jumpingdeachterhoek.nl. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *