Equipe zadel voor winnaar Grote Prijs Children

Beëindiging samenwerking aandeelhouders EQ International
October 31, 2017
Jumping de Achterhoek
Jumping de Achterhoek: Meer dan alleen paardensport
November 13, 2017
Beëindiging samenwerking aandeelhouders EQ International
October 31, 2017
Jumping de Achterhoek
Jumping de Achterhoek: Meer dan alleen paardensport
November 13, 2017
Toon alles

Equipe zadel voor winnaar Grote Prijs Children

Vorig jaar won ponyamazone Elize van de Mheen een Equipe springzadel, hier uitgereikt door Jolanda Bomers namens Equipe Zadels.

Wist je dat de winnaar van de Grote Prijs voor Children (kinderen van 12 tot 14 jaar op een paard) beloond wordt met een gloednieuw springzadel t.w.v. bijna 3.000 euro van het Italiaanse bedrijf Sellaria Equipe? Pia Alaviitala van Equipe Zadels heet u van harte welkom in haar stand met de schitterende zadels, hoofdstellen en alle andere benodigdheden om een goede prestatie in de ring neer te zetten.

Sellaria Equipe bestaat twintig jaar en verovert sinds tien jaar de markt in Nederland. “Er worden tienduizend zadels per jaar gemaakt. Het is één van de modernste zadelfabrieken ter wereld. De productielijnen zijn zo opgezet als bij auto’s. Alles via de computer en geautomatiseerd. Als alle onderdelen gemaakt zijn, wordt het zadel in elkaar gezet zoals de klant wil dat het zadel eruit komt te zien”, vertelt Pia Alaviitala.

Een goed passend zadel is een must voor elk ruiter en paard, al blijkt in de praktijk dat nog niet iedereen daar bij stil staat. “Elk paard is anders, maar wij zijn ook allemaal anders. Daarom zijn er verschillende modellen zadels en mogelijkheden tot aanpassingen. Als een zadel net niet goed ligt, zul je dat merken in de prestaties en dat moet je niet willen. Max Verstappen zal ook niet in een auto stappen dat niet in balans loopt. Een zadel moet comfortabel zijn voor het paard en de ruiter de juiste ondersteuning geven om in balans te blijven.”

Het team van Equipe Zadels is gespecialiseerd in het aanmeten van zadels, waarbij gekeken wordt hoe de ruiters rijden. Hun professionele blik, passie voor de paarden(sport) en service dragen zeker bij aan de populariteit van de Equipe zadels. Er zijn dressuur-, spring- en eventinguitvoeringen. Wist je dat olympisch dressuurkampioen Charlotte Dujardin haar toppaard Valegro naar de gouden medailles reed met een Equipe dressuurzadel? Heb je vragen? Kom dan naar de stand van Equipe Zadels. Het team beantwoordt graag al jouw vragen.

Auteur: Wendy Scholten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *