‘Blij met finale GMB-competitie op Jumping de Achterhoek’

100,000 euro prize money in fifth edition Jumping de Achterhoek
September 10, 2018
In 4 Ambiance
Kom shoppen op Jumping de Achterhoek!
November 2, 2018
100,000 euro prize money in fifth edition Jumping de Achterhoek
September 10, 2018
In 4 Ambiance
Kom shoppen op Jumping de Achterhoek!
November 2, 2018
Toon alles

‘Blij met finale GMB-competitie op Jumping de Achterhoek’

In 2015 werd de GMB-finale voor 6:7-jarigen gewonnen door Zoï Snels met de inmiddels internationaal 1.50m geklasseerde dekhengst I’m Special de Muze TN (v. Emerald N.O.P.).

De finale van de GMB jonge-paardencompetitie komt naar Vragender. Op 30 november en 1 december zullen de beste jonge Nederlandse springpaarden op Jumping de Achterhoek de strijd met elkaar aanbinden in de finale van deze gerenommeerde competitie. “Jumping de Achterhoek is een concours met uitstraling. We denken dat dit mooi past bij de finale van onze competitie”, aldus Gerrit-Jan van de Pol van hoofdsponsor GMB.

Wegvallen Drachten
De finale van de GMB-competitie werd traditiegetrouw tijdens Indoor Drachten verreden. “Een driesterren concours, waar de ruiters graag kwamen. Het was voor velen echt een ding om daar te mogen rijden en hiervoor werd dan ook flink gestreden in de voorselecties. Nu Indoor Drachten is weggevallen, hebben we in Jumping de Achterhoek een prachtige vervanger gevonden. Het is een concours met uitstraling, ligt in onze regio en de accommodatie is fantastisch. We hebben contact gezocht met de familie Morssinkhof en waren er al snel samen uit. Daar zijn we enorm blij mee.”

In de picture
De GMB jonge-paardencompetitie, die dit jaar voor de 12ekeer plaatsvindt, is populair onder springruiters. “De opbouw is mooi: de eerste parcoursen zijn niet te gek qua hoogte. Aan het einde en tijdens de finale staat er natuurlijk wel wat meer. Maar het past altijd bij de leeftijd van de paarden”, vertelt Van de Pol. “De competitie trekt veel publiek en handelaren. Het is een mooie manier om je paard in de picture te zetten. Zeker voor vierjarigen. Die rubriek kent dan ook altijd de meeste inschrijvingen. Dit jaar hebben we al meer opgaves dan andere jaren, dat belooft nog wat!

Competitie
De GMB-competitie is opengesteld voor springpaarden van vier tot en met zeven jaar. Er zijn vijf selectiewedstrijden en een finale. Een combinatie dient aan minimaal drie van deze selecties te hebben deelgenomen.

Wedstrijdschema:

  • IJsselmuiden, vrijdag 12 oktober
  • Denekamp, zaterdag 20 oktober
  • Laag Soeren, zaterdag 3 november
  • Luttenberg, zaterdag 10 november
  • Bathmen, zaterdag 17 november
  • Vragender, Jumping de Achterhoek, finale, vrijdag 30 november en zaterdag 1 december

Naast mooie prijzengelden (500 euro voor de winnaar per leeftijdscategorie) krijgen ook de fokkers van de beste jonge springpaarden een premie uitgekeerd. Heel wat topruiters uit Oost-Nederland en daarbuiten doen graag mee aan de competitie. Ondertussen worden er altijd veel paarden gescout tijdens de GMB-wedstrijden en worden talrijke deelnemende paarden aangekocht en verkocht. Menig winnaar uit het verleden is doorgegroeid tot internationaal springpaard.

Meer info: www.jongepaardencompetitie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *