Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek

Twente zege door Amke Bekhuis in Grote Prijs junioren
November 30, 2014
Gedwongen wedstrijdpauze houdt Liza Tiebot niet tegen
December 4, 2014
Twente zege door Amke Bekhuis in Grote Prijs junioren
November 30, 2014
Gedwongen wedstrijdpauze houdt Liza Tiebot niet tegen
December 4, 2014
Toon alles

Rentree toppaard Tamino op Jumping de Achterhoek

De 14-jarige Sterrehof’s Tamino, het springpaard dat in 2012 bijdroeg aan olympisch teamzilver en in 2013 aan de zege in de landenwedstrijd op CHIO Aken, maakt zijn internationale rentree dit weekend op Jumping de Achterhoek in Vragender. De zoon van Numero Uno, die jarenlang tot de beste springpaarden van de wereld behoorde, doet met Marc Houtzager mee in de CSI1* rubrieken op 1.30m niveau. Het is het eerste internationale optreden weer sinds vorig jaar zomer.

“Tamino liep een blessure op jammer genoeg. Omdat hij al wat op leeftijd komt, hebben we extra veel tijd genomen om dit te laten genezen en sinds maart ben ik ‘m weer aan het trainen. Ik heb hem inmiddels een paar rondjes om de kerk gereden en nu dus weer internationaal. Nog niet in de hoogste rubrieken, dat heeft tijd nodig, maar ik heb hem graag mee!”, vertelt Marc Houtzager.

Verder neemt de Drentenaar de zevenjarige Calimero (Quidam de Revel x Libero H) mee, door Stal Horn in Ootmarsum gefokt uit de volle zus van de KWPN-hengsten Ustinov en Nijinski, en de twee achtjarige Baccarat (Padinus x Silvio I, fokker J.H.H.W. Belt uit Beilen) en Bylou (Phin Phin x Niveau, fokker Harrie Huls uit Silvolde).

Jumping de Achterhoek op Paardensportcentrum Lichtenvoorde begint morgen, donderdag 4 december, met de eerste CSI1* en CSI2* rubrieken. Gezien het grote aantal deelnemers in de internationale rubrieken is het Masterspringen op zaterdagavond uit het programma geschrapt, zodat er voor iedereen de mogelijkheid is om gezellig wat na te praten en te drinken. Thomas Berger treedt rond half 12 ‘s avonds op, waarna de feestavond voortgezet wordt door een DJ.

Bron: www.jumpingdeachterhoek.nl / Wendy Scholten

Comments are closed.