Geerink, Vanderhasselt en Ehning in topdrie Jumping de Achterhoek

Zaterdagavond ringsteken voor goede doel
November 26, 2018
Kendra Claricia Brinkop en Caramia. foto Wendy Scholten
Dag 3 – Brinkop: ‘Mooiste is dat Marcus Ehning zei dat het echt goed was’
December 1, 2018
Zaterdagavond ringsteken voor goede doel
November 26, 2018
Kendra Claricia Brinkop en Caramia. foto Wendy Scholten
Dag 3 – Brinkop: ‘Mooiste is dat Marcus Ehning zei dat het echt goed was’
December 1, 2018
Toon alles

Geerink, Vanderhasselt en Ehning in topdrie Jumping de Achterhoek

Sander Geerink en Donner Ik (v. Deauville Van T&L). Foto Wendy Scholten

Startnummer dertien was voor Sander Geerink het geluksnummer op Jumping de Achterhoek. Hij won op de sfeervolle donderdagavond de eerste 1.45m rubriek met maar liefst 79 deelnemers in week twee van Jumping de Achterhoek. “En ik heb echt helemaal niets bijzonders gedaan. Het is gewoon een heel, heel, heel snel paard van nature”, vertelt hij over de elfjarige Donner Ik (v. Deauville Van T&L) van zijn nieuwe sponsor SF Equestrian.

Op 0,54 seconde afstand volgde de Belg Yves Vanderhasselt met Hetman of Colors (v. Calvaro), gevolgd door Marcus Ehning op Mill Creek Filippa K en de Colombiaan Dayro Arroyave met Handy van HD (v. Tinka’s Boy). De volgende geplaatste Nederlander stond op de vijftiende plaats, Hessel Hoekstra op F-Narcist (v. Napels).

Sander Geerink won recent op Indoor Wierden ook al de openingsrubriek met Donner Ik. “Maar nu hoop ik komende dagen ook succesvol te zijn. Dan is er wat meer geld te verdienen dan vandaag. Ik ga dit paard in elk geval inzetten voor de Grote Prijs. Lekker voorwaarts rijden, zoals vanavond. Dat ligt hem het beste. Als ik hem moet tegenhouden, houd ik wat minder sprong over. Ik ben er echt blij mee dat ik deze een half jaar terug op stal kreeg. Hij verdient zijn startgeld altijd terug en ik denk dat hij ook wel naar een nog hoger niveau doorgroeit.”

In het 1.35m direct op tijd was Sander Geerink tweede met zijn vrij nieuwe aanwinst Extase (v. Valentino), achter de Britse Louise Whitaker op Special Warrior (v. Warrior). Marcus Ehning pakte hier een vijfde prijs mee op Qooper Z (v. Quidam de Revel). De Brit Graham Babes won de 1.40m Sellaria Equipe Prijs met Boucheron (v. Valentino), voor Steven Veldhuis op Elba-Montanja (v. Berlin). De top-5 werd aangevuld door Michel Hendrix, Hendrik-Jan Schuttert en Gerben Morsink.

Tani Joosten won net als woensdag de 1.20m rubriek, ditmaal om de Drukkerij Westerlaan Prijs, met Carloca de Riverland (v. Epsom Gesmeray). De 1.30m proef op woensdag kwam op naam van toptalent Harry Allen uit Ierland met EH Quick Nina (v. Quidam’s Rubin).

 

Jumping de Achterhoek vervolgt op vrijdag met drie internationale rubrieken en om 15.30 en 17.30 uur de GMB-finale voor zes/zevenjarige en vijfjarige springpaarden. De eerste Longines rankingproef met daarin zo’n 25.000 euro te verdelen begint om 20.00 uur. Het belooft een heel springspektakel te worden, met tussendoor optredens van een dweilorkest en een DJ tot in de late uurtjes.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *