Dag 3 – Brinkop: ‘Mooiste is dat Marcus Ehning zei dat het echt goed was’

Geerink, Vanderhasselt en Ehning in topdrie Jumping de Achterhoek
November 30, 2018
foto Wendy Scholten
Dag 4: Sanne Thijsen: ‘Het vertrouwen was er weer’
December 2, 2018
Geerink, Vanderhasselt en Ehning in topdrie Jumping de Achterhoek
November 30, 2018
foto Wendy Scholten
Dag 4: Sanne Thijsen: ‘Het vertrouwen was er weer’
December 2, 2018
Toon alles

Dag 3 – Brinkop: ‘Mooiste is dat Marcus Ehning zei dat het echt goed was’

De Duitse Stal Ehning maakte vrijdag de dienst uit op Jumping de Achterhoek. ’s Middags troefde Johannes Ehning zijn broer Marcus nog af in het 1.40m en stonden ze op één en twee. ’s Avonds laat won Marcus’ stalamazone Kendra Claricia Brinkop (24) uit Borken de 1,45m Longines Ranking proef. Zij reed de watervlugge merrie Caramia (v. Chacco Blue), tot drie maanden geleden gereden door Johannes’ partner Kaya Luthi die uitgerekend is van hun eerste kind.

Topparcoursbouwer Louis Konickx en zijn team kregen de moeilijke taak om een selectie aan te brengen in een deelnemersveld van maar liefst 92 ruiters en uiteindelijk kwamen er zestien terug voor de barrage. De drukbezochte avond werd opgeschrikt door een akelige val van Alex David Gill, waarbij hij onder zijn paard kwam en met een brancard werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Midden in de nacht kwam de update dat de nek- en hoofdscans goed waren en dat er waarschijnlijk geen breuken zijn, hooguit een enkel uit de kom.

 

Perfect gebouwd
“Het was ook best een moeilijke proef”, vond winnares Kendra Claricia Brinkop. “Maar als je er zestien terugkrijgt in de barrage heb je gewoon perfect gebouwd. Voor de publiek was het fantastisch om naar te kijken. In de barrage kon je twee keer kort draaien en dan die hard galopperen naar de laatste hindernis. Marcus Ehning had er wat zien rijden en vertelde waar ik sneller kon zijn en dat ik de tijd moest nemen voor de dubbelsprong. Het lukte. Het mooiste van dit alles is misschien wel dat Marcus zei dat het echt goed was. Dat is best speciaal, want hij is zo perfectionistisch, er is altijd wel iets dat beter had gekund. Dus dat was echt leuk om te horen.”

Voor Remco Been en zijn lokale fans betekende het een tweede plaats op de zeer competitieve Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker). De in Vragender succesvolle Brit Graham Babes werd op Boucheron (v. Valentino) derde, voor Frank Schuttert op Blind Date (v. Sandro Boy) en Bart Bles op Comino (v. Cassini II).

Perfectie en focus
Winnares Kendra Claricia Brinkop rijdt nu zo’n anderhalf jaar voor Marcus Ehning en had zich geen betere leerschool kunnen wensen. “Ik had al op 1.50m niveau gereden, maar Marcus leert je dingen waar je van tevoren nooit over nadacht. Hij gaat zo diep tot in de details. Hij gaat voor perfectie en focus. Je moet met een plan rijden. Zoals hij rijdt, dat is ook mijn doel: Correct en met een mooie stijl. Het gaat mij nog niet eens om bepaalde resultaten.”

Marcus broer Johannes Ehning won ’s middags de 1.40m Horse Power Factory Prijs op Con Pleasure (v. Cornet Obolensky), nadat hij met zijn eerste paard de allersnelste tijd al had neergezet maar een fout kreeg aan het eind. “Con Pleasure raakte de laatste hindernis zelfs met zijn voorbeen en achterbeen aan, maar toen had ik wel het geluk dat de paal bleef liggen”, vertelt Johannes Ehning. Remco Been op Gouverneur en Willem Greve op Gogo werden derde en vierde.

“Ik ben blij met het resultaat”, vertelt Johannes Ehning. “Gisteren was ik nog niet zo succesvol, dus ik vond dat daar verandering in moest komen. Helaas was mijn beste paard niet fit om hier te rijden en heb ik alleen wat 1.40m niveau paarden mee. Dan weet je dat je niet op succes in de Big Tour hoeft te rekenen. Ik rijd in elk geval met plezier hier. We woon een half uur verderop, ken een hoop mensen hier en merk dat het evenement elk jaar nog beter wordt.”

GMB finales
In de internationale 1.40m rubriek ging de winst naar Ines van den Bosch op Ecoliene (v. Warrang), gevolgd door Harry Allen en Simon Morssinkhof. Voor het eerst werden de GMB-finales voor jonge paarden verreden. De zege bij de zes- en zevenjarigen kwam op naam van Ernesto Canseco op Houlana V.S. (v. Glasgow van het Merelsnest). De finale voor vijfjarigen werd gewonnen door Steven Veldhuis op Redmill Installera (v. Emerald van ’t Ruytershof).

Auteur/ foto’s: Wendy Scholten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *