Micky & Melvin – Springkoppel bouwt aan toekomst op PSC Vragender

Show op 1 december: Skateboarden achter een paard aan
November 12, 2019
Onthulling ‘Samen Vitaal’ tijdens Jumping Achterhoek
November 15, 2019
Show op 1 december: Skateboarden achter een paard aan
November 12, 2019
Onthulling ‘Samen Vitaal’ tijdens Jumping Achterhoek
November 15, 2019
Toon alles

Micky & Melvin – Springkoppel bouwt aan toekomst op PSC Vragender

Melvin Greveling en Micky Morssinkhof: “Wij kijken weer uit naar Jumping de Achterhoek. Een heel goed, sfeervol, internationaal concours en we doen zelf natuurlijk ook weer mee.”

Paardensportcentrum Lichtenvoorde is de thuisbasis van Micky Morssinkhof (ze wordt tijdens Jumping de Achterhoek 23) en haar vriend Melvin Greveling (29). Beiden zijn actief in de springsport en bouwen gestaag aan hun eigen springpaardenstal en de toekomst. Daarvoor is inmiddels een hypermoderne sportstal met op zichzelf staande faciliteiten gerealiseerd op het terrein van het PSC.  

Vertel, waarom een eigen sportstal binnen het paardensportcentrum?
Melvin: “We merkten toch dat we een stukje rust en privacy misten als de paarden in het hoofdgebouw van PSC zelf staan. Vooral tijdens wedstrijden, ook de kleinere, is het er druk en komen er soms vreemde mensen in de stallen. Niet dat ze verkeerde bedoelingen zouden hebben, maar we hebben het natuurlijk wel over waardevolle paarden. Het is fijn als de paarden straks in de nieuwe stal meer rust hebben en wij ons eigen ding kunnen doen. Ook voor de jonge paarden, die nog niet gewend zijn aan veel drukte.”

Hoe ziet de nieuwe stal eruit en welke faciliteiten zijn er?
Micky: “De oude boerderij, die uit drie gedeeltes bestaat, is helemaal verbouwd. Er zijn negentien stallen gerealiseerd, met brede gangpaden, wasplaatsen en zadelkamers. Boven is een zwevende glazen kantine gemaakt, die uitkijkt over de stallen. Buiten komen er ook een eigen stapmolen, paddocks, weides en een kleine rijbaan voor jonge paarden of losspringen. Binnen is het bijna klaar. Het is de bedoeling dat de Business meeting tijdens Jumping de Achterhoek in de nieuwe stal wordt gehouden. Daarna wordt de stal echt in gebruik genomen.”

Richten jullie je vooral op topsport of ook op jonge paarden?
Melvin: “Eigenlijk beide wel. Er is niets mooier dan een goed jong paard opleiden en daar uiteindelijk topsport mee te bedrijven. Maar dat is een lange weg. Het kan zijn dat een paard voordat het aan de top is, verkocht wordt, want handel is voor ons ook belangrijk. Zonder handel kan de schoorsteen niet roken. Dat betekent dat alle paarden te koop zijn, ook als dat sportief gezien jammer is.”

Micky: “Gelukkig zijn we wel in de positie dat we een heel goed paard wat langer kunnen aanhouden als we dat willen. Omdat we allebei onze eigen kwaliteiten hebben, vullen we elkaar goed aan. Melvin is goed met jonge paarden, ik pak ze liever iets later op en focus wat meer op de sport.”

Jullie leiden ook jonge paarden voor Foal Power BV?
Melvin: “Dat klopt, dit is een samenwerking tussen Eric Morssinkhof, Tom Collet en Hank Melse. Foal Power schaft talentvolle springveulens aan, waarvan een deel door ons wordt opgeleid en een deel bij Hank Melse. Een succesvol voorbeeld is Cantona (v. Codex One). Deze hengst werd op de veulenveiling in Borculo aangeschaft, is goedgekeurd bij het KWPN en draait vooraan mee in de sport. Hij is inmiddels van Team Nijhof.”

Kijken jullie al uit naar Jumping de Achterhoek?
Micky: “Jazeker, het is altijd superleuk. Ik denk dat we een heel goed, sfeervol, internationaal concours hebben neergezet, dat alle mogelijkheden biedt voor paard en ruiter, maar waar toch de gezelligheid behouden blijft. Dat komt onder meer door de mooie aankleding, het restaurant langs de ring, de speciale VIP en de gezellige kantine. Er komt dan ook veel publiek, zeker bij de Grote Prijs, maar ook de speciale showrubrieken zijn in trek.”

Doen jullie zelf ook mee?
Micky: “Natuurlijk! Ik denk dat Melvin en ik beiden vier paarden starten op tweesterrenniveau. Ik mag nog in de rubriek ‘Under 25’ voor ruiters tot 25 jaar rijden, dus een week eerder doe ik ook mee. Ook hebben we allebei een jong paard waarmee we willen proberen de Grote Prijs te rijden en dan nog wat jonkies in de bijrubrieken. Een druk programma. In de aanloop naar Jumping zijn we best druk met de voorbereidingen, maar tijdens het concours zelf kunnen we ons goed focussen op het rijden.”

Auteur: Marije Stomps-Wenneke
Foto: Digishots

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *