Onthulling ‘Samen Vitaal’ tijdens Jumping Achterhoek

Micky & Melvin – Springkoppel bouwt aan toekomst op PSC Vragender
November 13, 2019
Edwin Hoogenraat: ‘Jumping de Achterhoek is een begrip geworden’
November 17, 2019
Micky & Melvin – Springkoppel bouwt aan toekomst op PSC Vragender
November 13, 2019
Edwin Hoogenraat: ‘Jumping de Achterhoek is een begrip geworden’
November 17, 2019
Toon alles

Onthulling ‘Samen Vitaal’ tijdens Jumping Achterhoek

Welk paard heeft de meeste kilo’s verloren en welke eigenaar heeft de meeste progressie gemaakt in eigen lichaamsconditie? Tweeëntwintig deelnemers waarvan elf met paard gingen vier maanden lang de strijd aan met zichzelf en elkaar om zo Samen Vitaal te worden. De onthulling van de resultaten komt steeds dichterbij want op 23 november is het zover. Deelnemers horen tijdens Jumping de Achterhoek hun eigen resultaten en die van hun paarden.

Veel paarden te dik
Dat de gemiddelde Nederlander fitter en vitaler mag zijn is bekend. Paarden hebben ook te maken met overgewicht. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de 350.000 recreatiepaarden in Nederland te dik is. KNHS luidde de noodklok en samen met Provincie Gelderland, PAVO en One Switch startte de paardensportbond het project Samen Vitaal. “Want bij de KNHS staat het paard en zijn welzijn voorop”, benadrukt Fenna Westerduin hoofd Paardenwelzijn van de KNHS.

Mijn paard heeft weer meer lol in het rijden
Eind juli startten de deelnemers. Ruiters kregen een op maat gemaakt trainingsprogramma om fitter te worden. Met behulp van de app van One Switch werkten zij aan hun doelen. De paarden werden onderzocht en kregen aangepast voer van PAVO. Elke maand werden de deelnemers gecheckt. Paarden gingen op de weegschaal om hun kilo’s te meten. Ruiters ondergingen een conditietest. De reacties waren meestal positief: “Mijn paard heeft weer meer lol in het rijden”, “Qua gewicht is er niet zoveel van het paard afgegaan, maar zijn lijf heeft een heel andere vorm gekregen”, “Ik kan weer een maatje 38 aan!”

Lola de Shetlander
Op weg naar de eindstreep zijn er al successen behaald. Op het YouTube-kanaal van Lola Shetlander zijn momenten van Samen Vitaal te zien. Zo is te zien hoe de complete meting van de shetlander gaat, hoe het advies wordt opgevolgd, hoeveel kilo Lola kwijtraakt in de eerste maand en een weegmoment op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *