Ton prijzengeld tijdens vijfde editie Jumping de Achterhoek

Topparcoursbouwers vastgelegd voor JDA2018
August 23, 2018
100,000 euro prize money in fifth edition Jumping de Achterhoek
September 10, 2018
Topparcoursbouwers vastgelegd voor JDA2018
August 23, 2018
100,000 euro prize money in fifth edition Jumping de Achterhoek
September 10, 2018
Toon alles

Ton prijzengeld tijdens vijfde editie Jumping de Achterhoek

Lisa Nooren en Hocus Pocus de Muze tijdens Jumping de Achterhoek 2017. Foto © DigiShots

Het vijfjarig jubileum van Jumping de Achterhoek van 22 november tot en met 2 december krijgt extra glans. Het prijzengeld in Vragender voor de springruiters is opgeschroefd naar ruim 100.000 euro, de trainingsmogelijkheden zijn verbeterd en het publiek mag op een nog sfeervoller evenement rekenen.

Drie rankingproeven
Jumping de Achterhoek gaat van start met het internationale jeugdweekend (22-25 november), waarbij Children, ponyruiters, junioren en U25 (ruiters onder 25 jaar) vanuit heel Europa naar Vragender komen. In week twee (woensdag 28 november tot en met zondag 2 december) komen de senioren aan de start in de CSI1* en CSI2* parcoursen. Er is een extra Longines rankingrubriek bijgekomen, waardoor de ruiters niet twee, maar drie keer de gelegenheid krijgen om punten te verdienen voor de wereldranglijst.

“Het is toch wel een bijzonder jaar. Tijdens de eerste vier edities was er een samenwerking met organisatiebureau EQ International dat gestopt is, maar we zijn zeker niet minder uit de startblokken gekomen. Zelf weet ik nu veel meer hoe dingen lopen en in elkaar steken. Daar hoefde ik eerder niet eens stil bij te staan, dat werd geregeld”, vertelt gastheer Eric Morssinkhof.  “Het vaste team is nu wel drukker, maar is zeer gemotiveerd. Of het publiek en de ruiters de veranderingen gaan merken? Alleen dat deze editie minstens zo goed wordt als die van vorig jaar”, lacht Morssinkhof.

Showlicht
In de aanloop van Jumping de Achterhoek wordt de binnenverlichting in de binnenhal vernieuwd en komt er tijdens het evenement sfeer- en showlicht. “We geven dit jaar duidelijk meer uit, mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Rabobank. Naast extra prijzengeld wilden we nog een stap zetten qua accommodatie. De ruiters waardeerden het vorig jaar enorm dat ze buiten op de eb- en vloed bodem konden trainen, daar zetten we nu een grote tent van 20 x 50 meter overheen.”

GMB-finales
Nieuw zijn de finales van de GMB Jonge Springpaarden Competitie, te vergelijken met een nationaal open indoorkampioenschap voor jonge springpaarden dat eerder plaatsvond op Indoor Drachten. Als de selectiewedstrijden zijn verreden, komt de top van de jonge springtalenten nog eenmaal tegen elkaar in actie.

Met de gerenommeerde parcoursbouwers Jos Brinkman voor het jeugdweekend en Louis Konickx voor het tweede weekend, mag er weer schitterende sport verwacht worden. Topruiters uit binnen- en buitenland hebben alweer toegezegd om in Vragender te komen rijden.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: Digishots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *